Ontdek de zomer in Oostenrijk

De afgelopen dagen heeft het weer in België zich van zijn beste, zomerse kant laten zien. Uitwaaien kan altijd aan de Belgische kust maar die warme temperaturen zijn een stuk aangenamer in de Oostenrijkse bergen. Is er een beter gevoel dan je te verfrissen in een koele bergbeek?

Afkoelen in St. Johann in Salzburg

Een bezoek aan het unieke natuurspektakel in het SalzburgerLand is een onvergetelijk uitstapje. De Liechtensteinklamm in St. Johann in Salzburg is een van de langste, diepste en indrukwekkendste kloven in de Alpen. In de loop van miljoenen jaren hebben de watervallen en de woeste watermassa’s zich steeds dieper in de kalksteenachtige kloof ingeslepen. De rotsen zijn nu op sommige plaatsen zo smal en hoog dat de lucht vaak maar als een smalle strook zichtbaar is. Een echt verfrissende plek op warme zomerdagen!

Berghutten ontdekken in het Zillertal

Laat het dagelijkse leven stap voor stap achter je. Vind jouw ritme en geniet zonder haast van het prachtige natuurlandschap van de Zillertaler en Tuxer Alpen. Op 1.400 km wandelpaden in het Zillertal vindt iedereen gegarandeerd zijn favoriete route. Op het uitgebreide netwerk van paden zijn er ook verschillende hutten die uitnodigen om even te pauzeren. Panoramisch uitzicht op de bergwereld van het Zillertal met zijn besneeuwde toppen van drieduizend meter gratis inbegrepen.

Fietsen in St. Anton am Arlberg

Doe nieuwe energie op met actieve sporten in de bergen: trek je sportschoenen aan en ga de berglucht in! Op twee wielen kan je de bergen op een andere manier leren kennen. 350 kilometer puur plezier op ontspannende paden of uitdagende tochten met stevige stukken bergop. Bij allebei wordt de inspanning beloond met fantastische uitzichten op de mooiste valleien van de streek.

Ontdek culinair Oostenrijk

Van West naar Oost, van de apfelstrudel tot de pruimencake, van de lokale bevolking voor de gasten: Oostenrijk smaakt uniek. Dit is vooral te danken aan de grote passie voor de regionale keuken, waar de Oostenrijkse gastheren meer dan genoeg van hebben. In elke streek zijn er specialiteiten en echte momenten van genot te ontdekken. Maar waar gaat jouw volgende culinaire reis naartoe?