Onze zomervakantie dit jaar? In de Ardennen!

Waar gaan we deze zomer op vakantie? Koploper met de meeste voorkeurstemmen zijn de Ardennen. Niet te verwonderen, want waar vind je nog zo een veelzijdig aanbod? De Ardennen, het ver-weg-gevoel dicht bij huis.

Met zijn uitzonderlijke landschappen ver weg van de drukte van de kust (80% van de Belgen zegt overbevolkte plekken te willen mijden) zijn de Ardennen met stip de favoriete bestemming van het moment.

Voor veel Belgen zijn de Ardennen een streek waar je graag een dagje of weekend doorbrengt, de ‘echte vakantie’ wordt meestal veel verder in het buitenland doorgebracht. Tegen alle vooroordelen in zijn de Ardennen wel degelijk een volwaardige vakantiebestemming waar het het hele jaar door goed vertoeven is.

Adembenemende plekjes

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te trekken om je ver van huis te voelen. De regio zit barstensvol uitzonderlijke vergezichten, duizelingwekkende rotspartijen, mysterieuze bossen, indrukwekkende grotten, woeste rivieren en natuurparken. Stuk voor stuk uitgelezen plekjes heel dichtbij waarvoor je echt niet naar het buitenland hoeft te gaan. De soms ondergewaardeerde rijkdom van de streek staat garant voor een echt vakantiegevoel.

Heb je al gehoord van de Fondry des Chiens en zijn duizelingwekkend ravijn? Van de indrukwekkende waterval van de Bayehon en zijn water met rode schijn? Van de wilde vallei van de Hoëgne die naar verluidt “even avontuurlijk als Congo” zou zijn? En wat zeg je van de Ninglinspo, een in België unieke bergrivier met adembenemende watervallen, kronkelende wandelpaadjes en een betoverend woud Tolkien waardig. Het zijn maar enkele van de vele uitzonderlijke plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn.

Naast de prachtige natuur beschikt de streek ook nog over talrijke andere troeven. Iedereen vindt wel zijn gading in het rijke aanbod van culturele, sportieve en recreatieve activiteiten. Letterlijk alles is mogelijk: een ontspannen of sportief verblijf, bij het water of in het bos, met vrienden of familie, met je geliefde, met de kinderen, de hond… En last but not least: de Ardense gastronomie met zijn ongeëvenaarde streekgerechten. Gasten ontvangen is hier een ware kunst. De laatste jaren duiken er steeds meer zogenaamde microbrasserieën op naar het voorbeeld van het restaurant van de brouwerij Peak en zijn adembenemende zicht op de Hoge Venen.

Naar de Ardennen? Ja, maar waar?

Hoewel de Ardense natuur zijn gelijke niet kent als vakantieoord, wordt de ervaring pas echt magisch als je ook het juiste vakantiehuis gevonden hebt. Dé referentie voor een geslaagd verblijf is Ardennes-étape, leider in de verhuur van vakantiehuizen in de Ardennen. Het kantoor in Stavelot heeft niet minder dan 1800 huizen in de portefeuille, de authentieke Ardense sfeer huur je er zo maar bij! Niet voor niets luidt het credo van het bedrijf “elke vakantieganger niet enkel een onvergetelijk verblijf, maar ook een echte ervaring bieden”. En dat houdt in verkennen, delen en genieten – van de schoonheid en de levenskunst van de Ardennen.

De vakantiehuizen van Ardennes-étape bevinden zich voornamelijk op rustige plekjes in kleine dorpjes. De mooie leefruimten en de omgeving staan garant voor een aangenaam verblijf in goed gezelschap. Toppers van het programma deze zomer zijn ontbijten met zicht op de ontwakende natuur, buitenactiviteiten met de kinderen, aperitieven op het terras en barbecueën in de ondergaande zon. De zorgvuldig ingerichte en perfect uitgeruste vakantiehuizen van Ardennes-étape lenen zich tot elk initiatief.