Op citytrip naar München

München inspireert voor een prachtige culturele citytrip met musea zoals het nieuwe Amuseum voor Hedendaagse Kunst en rondleidingen zoals de lantaarnwandeling door het Nieuwe Stadhuis op de Marienplatz. Eten doe je dan weer in nieuwe restaurants zoals Giorgia Trattoria met zijn licht kitscherige good-mood design. Ook voor overnachtingen heeft de stad enkele nieuwe hotels in de aanbieding zoals het Scandic München Macherei, dat vooral gericht is op duurzaamheid.

Lifestyle is een prioriteit in München. Misschien komt het door de strakblauwe lucht of gewoon door de schoonheid van de stad, maar één ding is zeker: de inwoners van München laten zich altijd graag van hun beste kant zien, of ze nu in een biertuin zijn, in een van de exclusieve winkelstraten, of in het stadion van Bayern München.

Een stad met een groot hart, even zachtaardig als gemakkelijk in de omgang, bruisend en toch rustig. München is de lifestyle-hoofdstad van Duitsland. En bovendien beschikt het over een van de mooiste pleinen van het land: Marienplatz, in het hart van de stad en de thuisbasis van het oude en nieuwe stadhuis. Het beroemde klokkenspel van het stadhuis maakt net zo goed deel uit van de identiteit van de stad als de bierhal Hofbräuhaus of de iconische Onze-Lieve-Vrouwekerk met zijn groene koepeltorens. Snuffelen tussen de kraampjes van de Viktualienmarkt is een feest voor de zintuigen, terwijl de luxe winkelboulevards zoals de Ludwigstrasse of de Maximilianstrasse ontworpen zijn voor mensen met waardering voor de fijnere dingen in het leven. Voor een veel goedkopere en niet te vergeten meer ontspannen winkelervaring gaat u naar de trendy wijk Glockenbachviertel en het plein Gärtnerplatz in München.

Een uitstapje naar de Engelse Tuin, het eigen stukje paradijs van München, ingeklemd tussen de rivier de Isar en het stadscentrum, kost u geen cent. Van de kunst van het luieren tot surfen op de rivier de Eisbach, hier kan alles. Voeg daarbij twee van de mooiste biertuinen van München, de ene bij de Chinese Toren en de andere op een pittoresk plekje aan het meer, en je hebt het perfecte recept voor een ontspannende middag. De inwoners van München zijn ook trots op de musea van de stad, waarvan er vele van internationale allure zijn, zoals het Duitse Museum, het grootste wetenschaps- en technologiemuseum ter wereld, de Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek, de Pinakothek der Moderne, het Lenbachhaus Museum , het Brandhorst Museum en nog veel meer. Het BMW Museum toont het auto-erfgoed van de stad, terwijl de voetbalsterren van Bayern München de teams die de Allianz Arena bezoeken, laten zien hoe het is om aan de top te staan. Het is de moeite waard om te proberen een kaartje te bemachtigen om ze te zien spelen, want alleen al de sfeer in het stadion is van wereldklasse.