Op de fiets door Pays de la Loire

Door de vijf departementen van Pays de la Loire (Loire-Atlantique, Anjou, Mayenne, Sarthe en Vendée) lopen een paar van Frankrijks mooiste fietsroutes. De regio is dan ook dé bestemming voor fietstoeristen. Reizigers kunnen de diversiteit van de Loire-regio ontdekken door gebruik te maken van de 3.000 km gemarkeerde routes die zich uitstrekken over de Atlantische kust en de Loirevallei. Op La Vélodyssée®, La Vélo Francette® of de nieuwste La Vélobuissonnière® kunnen jong en oud al fietsend heel dicht bij de natuur komen en van een uniek historisch en cultureel erfgoed genieten.

Verken de kust van de Vendée op La Vélodyssée®

La Vélodyssée loopt langs de Atlantische Oceaan, tussen Roscoff en Hendaye, en met een omweg door de Vendée. Ontdek de prachtige langs de gemarkeerde fietspaden. La Vélodyssée® nodigt gezinnen uit om over de oude jaagpaden van het kanaal van Nantes, langs een groene weg, kleine karaktervolle stadjes te ontdekken. In de Vendée trekt u tussen moerassen en bossen, of tussen land en zee. Geniet van de frisse zeelucht en van uitzonderlijke uitkijkpunten, zoals aan de monding van Payré, geklasseerd als natuurgebied, of het prachtige uitzicht op het eiland Noirmoutier.

La Vélo Francette® voor een landelijk uitje

La Vélo Francette, verkozen tot beste fietsroute van Europa in 2017, begint bij het kanaal en daalt af naar de Atlantische Oceaan. De 600 kilometer tellende route loopt van Ouistreham naar La Rochelle. Bewonder de diverse landschappen: stranden, rivieren, bossen of moerassen. De Vélo Francette® is volledig bewegwijzerd, bestaat meestal uit groene wegen en is ideaal om in alle veiligheid te trappen met familie of vrienden. Onderweg kruis je verschillende andere routes (Véloscénie®, Vélodyssée®, Loire à Vélo®). Fietsers kunnen daardoor dankzij kleine wegen naar het hart van de moerassen van Poitevin toe en genieten van jaagpaden langs de oevers van de Mayenne.

Een groene ontsnapping langs de Vélobuissonnière®

Het nieuwste fietspad in Pays de la Loire werd in de zomer van 2020 ingehuldigd, en is aangesloten op La Véloscénie®, La Vélo Francette®, La Loire à Vélo® en La Vallée du Loir à Vélo. Het zijn verschillende routes waarmee u door de Sarthe en Anjou kunt fietsen, en ook steden als Alençon, Le Mans, La Flèche, en Saumur kunt ontdekken. De Vélobuissonnière® is natuurrijk en bedoeld voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Fietsers kunnen van een groene en revitaliserende omgeving genieten. De ontspannende routes bieden de mogelijkheid om de Mancelles-Alpen, de wijngaarden van de Loirestreek en de vakwerkhuizen van de Cité Plantagenêt te ontdekken en zichzelf eindelijk te trakteren op een koninklijke stap in het kasteel van Saumur.