Op virtuele citytrip naar Hannover

Met de campagne “Travelling Without Moving” doet Hannover, de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen, alvast een gooi naar de titel van meest innovatieve campagne. Door middel van krachtige technologie – Hannover is niet voor niets de bakermat van de IT-sector in Duitsland – is het mogelijk om vanuit je luie zetel Hannover en de omliggende regio te ontdekken. Al wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en je virtuele citytrip kan van start gaan.

46 bezienswaardigheden in een virtuele oogopslag

Wie beperkt is in tijd of wie graag slechts een glimp wil opvangen van Hannover in afwachting van een echte citytrip, kan een blitzbezoek brengen via de algemene 360°-tour. In deze virtuele wandeling passeer je alle hoogtepunten van de stad, letterlijk en figuurlijk. Zo krijg je bijvoorbeeld een haarscherp beeld vanuit de lucht van de Herrenhäuser Gärten of sta je plots boven aan de koepel van het Nieuwe Stadhuis, met een panoramisch zicht over het oude stadscentrum of de nabijgelegen Maschsee. De algemene tour van de stad neemt je mee naar maar liefst 46 verschillende bezienswaardigheden.

Wie echter een meer gedetailleerd bezoek wil brengen kan terecht bij de specifieke rondleidingen, die focussen op verschillende plaatsen van Hannover. Breng een bezoek aan de Nanas van Niki de Saint Phalle, de imposante Staatsopera of het oorlogsmonument Aegidienkerk. Zijn je kids in de buurt, neem ze dan virtueel mee naar de Hannover Adventure Zoo, meermaals uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van Duitsland. Of kuier wat rond door het oude stadscentrum met zijn vele kerken en het Nieuwe Stadhuis.

24 extra trekpleisters in de nabije omgeving

Naast de trekpleisters van de stad, kan je ook enkele highlights in de nabijheid van de stad virtueel bezoeken. Wederom volgens hetzelfde recept: een algemene 360°-tour met verschillende hoogtepunten uit de regio, en de mogelijkheid om enkele highlights afzonderlijk een bezoek te brengen.

De algemene rondleiding neemt je mee langs de belangrijkste meren uit de omgeving, zoals het grote Steinhuder Meer of de Altwarmbüchener See, maar ook langs landelijke stadjes, windmolens, kerken en kastelen, waaronder het bekende Schloss Marienburg. Wie liever de diepe natuur intrekt, kan kiezen voor de rondleiding door het natuurpark Deister. Daar kom je, begeleid door rustgevende pianotonen, helemaal tot jezelf. In totaal kan je maar liefst 24 bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Hannover ontdekken.

Technologie van hoge kwaliteit

Een echte citytrip naar Hannover zit er helaas nog niet in, maar dankzij het gebruik van krachtige technologie en een hoge beeldkwaliteit komt de campagne toch aardig in de buurt. Met dit soort initiatieven hoopt de toeristische dienst van Hannover alvast dat mensen nog meer zin krijgen in een échte citytrip naar hun stad, die voor aanvang van de coronacrisis dagelijks te bereiken was met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Tot op heden bereikte Hannover Marketing und Tourismus GMBH via zijn eigen Facebookkanalen “Hannover Tourism” en “Visit Hannover” reeds zo’n 1,2 miljoen mensen, met meer dan 100.000 interacties. Voor internationale bezoekers, zal de campagne ook gelanceerd worden in Nederland, België en Denemarken, alsook in Zwitserland, Oostenrijk, Engeland en Spanje.

Wil je zelf op virtuele citytrip, surf dan naar https://www.visit-hannover.com/nl/content/view/full/796503.