Op weg met Jan: sterke verhalen van El Salvador tot Vietnam

In het tweede seizoen van Op weg met Jan gaat Jan Van Looveren op een avontuurlijke roadtrip, telkens vergezeld door een straffe vrouw met een sterk verhaal. Buiten de grenzen van hun land en comfortzone leren ze elkaar en zichzelf beter kennen, op spannende routes vol verrassende ervaringen en ontmoetingen.

De bekende dames tonen zich elk op hun eigen manier sterk: ze staan open voor een uitdagende reis, ze trotseren de gevaarlijkste  wegen én bovendien hebben ze een boeiend persoonlijk verhaal dat ze in alle openheid durven te vertellen. Ook Jan laat zich van een andere kant zien. Deze sympathieke macho met een peperkoeken hartje slaagt er als geen ander in om door te dringen tot wie deze vrouwen écht zijn.

De landen waar Jan met de dames naartoe trekt, zijn niet de minste. Zo reist hij met Nora Gharib door het onkende en ombeminde Albanië, trotseert hij met Tina Maerevoet het chaotische verkeer in Sri Lanka, trekt hij met Lien Van de Kelder offroad heel El Salvador door, verkent hij met Evi Van Acker het niet-toeristische deel van Vietnam, doorkruist hij met Karolien Debecker bij 45 graden de Sahara en de bergpassen van Marokko en leert hij met Dagný Rós Ásmundsdóttir de desolate IJslandse Westjorden kennen.