Op zoek naar verborgen parels? Vamos a España!

Spanje scoort hoog op het Belgische vakantieverlanglijstje. Het land heeft dan ook heel het jaar door iets te bieden dankzij het gevarieerde aanbod aan innemende bestemmingen, elk met een verrukkelijke keuken en een bijzonder natuurlijk en cultureel erfgoed. Spanje is zowel het ideale oord voor een ontspannende strandvakantie als de plek om de cultuurfreak in jou naar boven te halen. Er is voor elk wat wils! De Spaanse dienst voor toerisme zet alvast wat toppers op een rij voor je volgende reis naar Spanje. Vamos!

De verborgen schatten van het Iberisch schiereiland

Spanje is een van de favoriete toeristische bestemmingen van de Belgen, maar toch zijn vele plekjes op het Iberisch schiereiland nog verborgen parels. Zo telt Spanje tal van indrukwekkende natuurparken, een uitstekende gastronomie en een schitterend cultureel en historisch patrimonium dat wacht om ontdekt te worden. Niet voor niets staan er veel bestemmingen van dat Spaanse erfgoed op het UNESCO Werelderfgoedlijstje, waaronder o.a. Alcalá de Henares, Salamanca, Toledo en Santiago de Compostela. Ook de wondermooie stranden van Tenerife, de zandduinen van Gran Canaria en de fascinerende vulkanische landschappen van Lanzarote mogen zeker niet ontbreken op je bucketlist. Eveneens vermeldenswaardig zijn de talrijke prachtige culturele routes verspreid over het land zoals de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, de Zilverroute, de Route van Don Quichot en nog vele andere.

Spanje als favoriete lifestyle bestemming

Als citytripliefhebber heb je in Spanje keuze te over. Bewonder de indrukwekkende architectuur in Barcelona, Bilbao of Madrid of laat je verrassen door het monumentale Sevilla. Wil je niks missen? Combineer je citytrip met een dagje relaxen aan het strand in Valencia of Palma de Mallorca! Welke stad je ook kiest, er is voor ieder wat wils. Bezoek de boeiende musea en bewonder de street art tijdens een dagje shoppen in de stad of relax en geniet van de Spaanse zon op een gezellig terrasje met een glas wijn in je hand!

Spanje vol indrukwekkende natuur

Ook voor actievelingen en natuurfanaten heeft Spanje heel wat in petto. In het noorden van Spanje, aan de Cantabrische Zee, vind je het Groene Spanje. Deze regio wordt gekenmerkt door haar diverse landschappen en prachtige autochtone flora en fauna. Van indrukwekkende bergtoppen in Picos de Europa National Park tot de prachtige meren van Covadonga, smeer die wandelbenen maar in en geniet van de schitterende panorama’s. Ook in andere regio’s vind je een uitgebreid aanbod voor actief toerisme en sporttoerisme. Wist je dat je bijvoorbeeld heel het jaar door kunt golfen in Spanje?

Spanje als artistiek wereldrijk

Spanje ontdekken betekent terugreizen in de tijd. Laat je verrassen door de bijzondere monumenten die over het hele land verspreid zijn. Waan je in het oude Romeinse Rijk bij een imposant aquaduct, verover middeleeuwse kastelen of verbaas je over de meest avant-gardische architectuur. Dankzij de eeuwenlange mengeling van culturen is Spanje een fascinerend en cultuurrijk land met één van de meest verbazingwekkende artistieke erfgoederen ter wereld. Laat je betoveren door de verhalen die in elk kunstwerk verborgen liggen en bewonder de mooiste werken van bekende Spaanse kunstenaars zoals Velázquez, Picasso, Dalí of Gaudi. Het is de moeite waard ze te ontdekken via originele rondleidingen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de sporen van genieën in het Prado of bezoek de paleizen van het Alhambra in Granada onder de sterrenhemel.