Opatija voor romantische zielen

Een weekendje naar een romantische bestemming is altijd welkom. In Opatija, een prachtige badplaats in de Kvarner regio, maak je samen herinneringen die je de rest van je leven zullen bijblijven.

De populaire website Trips To Discover geeft Opatija in Kroatië als ultieme tip voor een romantische escape. Dat is ook niet zo gek, want met de turquoise zee en groene bergen, neoklassieke panden en een schilderachtige promenade is het kustplaatsje een romantische bestemming. Al in de 19e eeuw was de badplaats in de baai van Kvarner populair onder de elite van het Oostenrijk-Hongaarse rijk. Er werden vele luxe villa’s en hotels gebouwd, die nu nog een blijvende herinnering vormen aan deze welvarende tijd. De gezellige promenade langs de zee is wel honderd jaar oud en twaalf kilometer lang.

Wellness

Door de combinatie van de frisse berglucht van het Učka gebergte en de zilte zeelucht van de Adriatische Zee heeft Opatija een perfect klimaat. De badplaats werd in 1889 dan ook uitgeroepen tot kuuroord, net als vele andere plaatsen in de regio. Ook vandaag de dag kun je je hier samen met je geliefde in de watten laten leggen in de vele spa’s en wellnesscentra. Ga voor een ontspannende massage of kom samen helemaal tot rust in de sauna.

Culinair genieten

De keuken van de regio Kvarner is voortreffelijk. De lange visserijtraditie komt hier samen met de smaken van het bergachtige binnenland. Uit de zee komen de heerlijkste Kvarner scampi, verse vis en zeevruchten en van de vele olijfbomen wordt eersteklas olijfolie gemaakt. De paddenstoelen, vruchten en wild uit het binnenland maken de keuken gevarieerd en uniek. In de talrijke restaurants proef je de smakelijke gerechten, bereid met verse ingrediënten. Geniet van traditionele gerechten in een konoba (taverne) of ga voor luxe in een toprestaurant. Geniet samen van een glas heerlijke witte wijn van het eiland Krk en proost op de liefde!

Actief op pad

Voor actievelingen zijn de mogelijkheden in Opatija en de regio eindeloos. Van de kust tot de toppen van het Učka gebergte; de natuur leent zich perfect voor allerlei sporten. Je kunt er zwemmen, zeilen, wandelen, fietsen, paardrijden of de bijzondere grotten ontdekken. In een uur rijden van Opatija sta je in het groene hart van de Kvarner regio: Garski Kotar. Hier vind je rust en stilte. Tijdens de zomermaanden is het hier aangenaam fris en in de winter verandert het gebied in een wit winterwonderland. Romantischer bestaat niet!