Opmerkelijke functies bij Europa-Park

Europa-Park, onlangs voor de zevende maal uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld, heeft niet alleen een 13-tal bijzondere achtbanen, maar verschillende van de 4.200 medewerkers hebben ook een bijzondere baan. Hun functies tref je niet bij elk willekeurig park aan en verwacht je ook niet snel in de wereld van attractieparken. Benieuwd? Een kijkje achter de schermen levert deze top 10 op.

Iconenschilder

In Europa-Park zijn Europese landen tot in het kleinste detail nagebouwd in 15 verschillende themagebieden. In het Russische themagebied vinden bezoekers kleine vakwerkhuisjes waarin ambachtslieden uit Rusland aan het werk zijn. Bezoekers mogen hier gerust even binnenlopen. Zij zien dan ambachtslieden aan het werk zoals een iconenschilder, een glasblazer en een houtsnijder.

Ooievaarverzorger

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud aan de rand van de Elzas. Deze Franse buurregio staat bekend om de vele ooievaars. Jaarlijks steken ook enkele paren de Rijn over en nestelen bij Europa-Park. Bezoekers vinden de nesten op hotel “Bell Rock”, hotel “Santa Isabel” en in het Ierse themagebied. Een van de medewerkers is verantwoordelijk voor het bijhouden van de nesten.

Imker

Europa-Park hecht veel waarde aan het behoud van de natuur. In het attractiepark en bij het waterpark Rulantica staan duizenden bomen, struiken en bloemen. Ook zijn er insectenhotels, waaronder een groot bijenpaviljoen waar meer dan 400.000 bijen honing maken. Een imker houdt ze in de gaten. De honing wordt in het nieuwste themahotel “Krønasår” bij het ontbijt geserveerd.

Bakker

In het Franse themagebied vinden bezoekers een heuse warme bakker. Bezoekers kunnen hier terecht voor heerlijke koeken, belegde broodjes en hele broden. De bakker bakt deze ’s ochtends in alle vroegte: het ruikt in het winkeltje dan ook de hele dag naar vers gebakken brood. Puur genieten!

Slager

In Europa-Park zijn talloze restaurants die onder andere vleesgerechten serveren, passend bij het themagebied waarin zij gevestigd zijn. Het vlees wordt verwerkt in de eigen slagerij van Europa-Park. Zo kan het attractiepark die hoge kwaliteit garanderen die het park zo belangrijk vindt.

Patissier

Voedsel van een hoge kwaliteit, dat wil Europa-Park zijn bezoekers bieden. In het park is daarom veel meer te krijgen dan alleen fast food. In de themagebieden vinden bezoekers tal van typische lekkernijen: tapas in Spanje, raclette in Zwitserland en poffertjes in Holland. Maar één ding kunnen bezoekers op heel veel plekken in het park en in de hotels vinden: Kuchen (gebak). Vers en uit eigen bakkerij. En niet alleen Duitsers zijn er dol op!

Bloemschikker

In de restaurants en hotels en op de evenementenlocaties van Europa-Park zijn dagelijks vele boeketten en bloemstukken nodig. Voor decoratie en om mensen een fijn en vrolijk gevoel te geven. De medewerkers van de eigen tuindienst en boomkwekerij zorgen ervoor dat er elke dag verse en bijzondere bloemen beschikbaar zijn en zij schikken deze ook zelf tot de mooiste creaties.

Kostuumnaaister

Europa-Park biedt naast attracties ook veel shows en evenementen. Elke dag kunnen bezoekers genieten van wervelende shows (23 uur per dag) die verzorgd worden door meer dan 350 internationale artiesten. Daar zijn heel wat bijzondere kostuums voor nodig. Deze worden met liefde gemaakt door gedreven naaisters in een eigen atelier.

Geestelijk verzorger

Europa-Park heeft predikanten in dienst; een pastor en een diaken. Zij zegenen elk nieuw seizoen maar ook elke nieuwe attractie en organiseren diensten en evenementen. Medewerkers en gasten kunnen een beroep op hen doen, bijvoorbeeld voor een bruiloft of gewoon voor een verrassend gesprek. Europa-Park heeft drie kapelletjes. Dit zijn niet alleen trouwlocaties, maar ook plekken waar mensen tot rust kunnen komen, al dan niet met ondersteuning van de pastor of diaken.

Gezondheidsmanager

Een gezonde onderneming heeft gezonde medewerkers nodig. Voor hen zijn er speciale menu’s in het personeelsrestaurant, gezondheidscursussen en sportadviezen. De gezondheidsmanager zorgt daarvoor. Ook op andere vlakken doet Europa-Park overigens veel voor het personeel. Bijvoorbeeld met de bouw van woningen voor medewerkers en een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen.