Originele logeeradressen in Slovenië

Al volop aan het dromen over waar je volgende vakantie naartoe gaat? Laat je nu dan al even helemaal betoveren door het wondermooie Slovenië. In een adembenemend landschap val je van de ene verrassing in de andere. Een reis die nóg uitzonderlijker wordt dankzij deze zeven fantastische logeeradressen.

Verbluffend veelzijdig en ongelofelijk authentiek: zo kan je reizen door Slovenië best omschrijven. Vanuit het centrum bereik je elke uithoek van het land in slechts twee uur rijden. Elke regio schotelt je een compleet ander landschap voor en doet je mond telkens opnieuw open vallen van verbazing.

Zo trek je er van de Alpen naar de Middellandse Zee, via het Karpatenbekken en door het unieke Karstlandschap. Charmante dorpen, diepgroene bossen en idyllische wijngaarden strekken zich ondertussen voor je uit. En ook aan tafel weet Slovenië je altijd opnieuw te bekoren. Klinkt als een utopie? Helemaal niet. Meer nog: dankzij deze zeven fantastische logeeradressen wordt het zelfs nog beter.

Paradijs voor chocaholics

Chocolate Village by the River verwent iedereen die houdt van natuur, luxe… en tonnen chocolade. Op elk moment van de dag smul je er van het bruine goud of dompel je jezelf onder in de chocoladewellness. Vanuit je hippe lodge kijk je uit over rivier Drava en vertrek je voor een deugddoende wandeling door het nabijgelegen natuurreservaat.

It’s wine o’clock

Op een steenworp van de Kroatische grens duik je in het verleden van Ptuj. Wijn maken is hier een eeuwenoude traditie. Die komt tot leven op de camping Wine Village Glamping, waar je gezellig met z’n twee of met je gezin in een gigantisch wijnvat overnacht. Gasten krijgen ook toegang tot de thermen van Ptuj. Zalig ontspannend!

Land van bijen

Tegenaan de Oostenrijkse grens arriveer je in Beeland, het land van de bijen. Vlakbij Mozirje verblijf je in een honingraatvormig appartement waar je uitkijkt op een glooiend landschap. Buiten aanschouw je de werklustige bijenkolonies en rust je uit aan het zwembad. Een knap voorbeeld van duurzaam toerisme op z’n Sloveens.

Glamping op z’n best

In het noordoosten van Slovenië geniet je van pure verwennerij in Glamping Sun Valley. Luxueuze tenten en kleine, moderne villa’s ontvangen gezelschappen van twee tot zes personen. Wie heerlijk wil ontspannen, hoeft het niet ver te zoeken. Op het domein liggen een wellness en een thermisch waterpark met maar liefst tien zwembaden.

Er was eens…

Wie aankomt op Vineyard Glamping Resort waant zich in een sprookje. In de schaduw van het tweehonderd jaar oude kasteel Ramšak struin je door een feeërieke wijngaard. Tussen al dat moois spot je exclusieve glamping tenten en een uitgeruste boomhut. Private hot tubs en een hartvormige vijver zorgen voor nog meer romantiek.

Hoog en droog

Geen last van hoogtevrees en dol op de natuur? Dan ben je bij Bivanje Krošnjah aan het juiste adres. Via een ladder klim je in een statige eik, spar of es. Boven wacht een platform met een geweldig uitzicht en een heerlijk zacht bed. Dankzij de hangende slaaptenten kan je ook dichter bij de grond een nacht in de natuur doorbrengen.

Achter tralies

Pal in het centrum van de bruisende hoofdstad Ljubljana ligt Celica. Deze voormalige militaire gevangenis doet intussen dienst als hostel. Al zijn de cellen er nooit verdwenen. Ze steken in een modern, artistiek kleedje en laten je voelen hoe het is om achter tralies te zitten. Al ben je gelukkig wel vrij om te proeven van de uitbundige sfeer in de stad.