Oudejaarsavond op zee

Het nieuwe jaar inzetten is een familie- of vriendenaangelegenheid. Meestal ook thuis of op restaurant, maar het kan ook een tikkeltje stijlvoller. P&O Ferries pakte voor de vierde keer uit met een Oudejaarscruise in Zeebrugge. Het concept is simpel: dineren, drinken, feesten, slapen en ontbijten op de ferry met als kers op de taart: genieten van het vuurwerk in Oostende vanop het dek van het schip…

Op Oudejaarsdag gaat de incheckbalie van de cruiseterminal van P&O Ferries om 15u open. Na de verplichte paspoortcontrole start d” inscheping voor ‘The Pride of Bruges’ en gaan we richting kajuit. Een ruime kajuit met badkamer inclusief toilet en douche lacht ons toe. Om 17u30 opent het restaurant The Kitchen. Verschillende buffetten zorgen ervoor dat er voor iedereen wat wils is. Vis, vlees, kaas, … De keuze is uitgebreid. Ook op de drankenkaart zien we een ruime keuze aan alcoholische en non-alcoholische dranken. Bovendien heel betaalbaar, maar hou er rekening mee dat de afrekening in pond moet gebeuren.

In één van de vele bars gaat het feest daarna verder. Met livebands en dj’s kunnen de dansbenen worden losgeschud. Kleine domper op de feestvreugde is een aankondiging van de kapitein. Normaal gezien was de afvaart vanuit Zeebrugge richting Oostende gepland om 21u30, maar de weersomstandigheden gooien roet in het eten. Door de dichte mist kunnen we jammer genoeg het vuurwerk op onze buik schrijven. Het aftellen moet dus noodgedwongen aan boord gebeuren, maar dit heeft uiteraard ook zijn charmes. Om klokslag 12u wenst iedereen elkaar het beste en wordt er geklonken met een glas champagne. Jawel, iedere passagier krijgt een voucher voor een gratis glas bubbels bij de inscheping. Daarna gaat het dansen met vrienden en familie door tot in de vroege uurtjes.

De volgende ochtend zien we toch enkele ‘vermoeide’ passagiers aan het ontbijtbuffet. Een buffet dat trouwens opnieuw heel uitgebreid is met vleeswaren, kaas, fruit, confituur, verschillende soorten brood. Hoogtepunt is uiteraard het typische English breakfast met omelet, spek, worst en bonen in tomatensaus. Een aanrader! Zeker voor die ‘vermoeide’ personen. Daarna worden de valiezen opgehaald in de kajuit en kunnen we het schip verlaten. Benieuwd of P&O Ferries opnieuw een Oudejaarscruise organiseert volgend jaar. Het zou de 5e editie zijn. Een nog grotere feesteditie misschien?

Wij scheepten in op de Oudejaarscruise van P&O Ferries (vanaf €149 p.p.). P&O Ferries onderhoudt een dagelijkse nachtelijke passagiersdienst vanuit Zeebrugge naar Hull (Minicruises naar Hull of York vanaf €49 / Flexibele tickets verkrijgbaar). Voor meer informatie over tickets en vaartijden, surf naar www.poferries.com of bel naar 02 808 50 20.