Overnachten op het water in Düsseldorf 

Denk je regelmatig na over een cruise, maar twijfel je of zo’n vakantie wel echt iets voor jou is? Of hou je van een citytrip met een bijzondere overnachting? In het Duitse Düsseldorf slaap je aan boord van VIVA RIVERSIDE. Een heus cruiseschip ligt hier permanent voor anker en doet dienst als drijvend luxehotel. 

Net buiten het historisch centrum van Düsseldorf pak je je koffers uit in een comfortabele kajuit. Daar profiteer je – zelfs vanuit je bed – van een schitterend, panoramisch uitzicht op de Rijn. En er is meer: elke cabine is uitgerust met wifi, een flatscreen-tv en een eigentijdse badkamer met inloopdouche.

Wellness, bar en restaurant aan boord

Na een verkenningsrondje door het exclusieve schip geniet je van een aperitief aan de bar of op het zonnedek. Daarna kom je zalig tot rust in het bubbelbad, dat je gratis reserveert. ’s Avonds baadt dit drijvende hotel in een romantische sfeer. Zo boek je een tafeltje voor twee in het gastronomische VIVA-restaurant.

Ook ’s morgens valt er heel wat te beleven aan boord. Nadat je zalig in slaap werd gewiegd, ontwaak je de volgende ochtend met een uitgerust gevoel. En doe je een verse dosis energie op tijdens een uitgebreid ontbijt, inbegrepen in de kamerprijs. Een exclusieve hotelervaring dus en dat al vanaf 99 euro per overnachting.

Bruisende, diverse stad

Na een hemelse nacht ben je helemaal klaar om Düsseldorf te ontdekken. De stad nestelt zich langs de oevers van de Rijn, waar de geschiedenis én de toekomst harmonieus samenvloeien. Via een idyllische promenade wandel je naar Altstadt, het historisch centrum. Dit stadsgedeelte staat ook bekend als ’s werelds langste bar. Je rijgt er namelijk zo’n 300 karaktervolle pubs, bars en discotheken aaneen.

Eerder dol op een dagje shoppen? Rep je dan naar Königsallee and Schadowstraße. Langs deze moderne winkelstraten hop je van de ene boetiek naar de andere, terwijl de namen van alle grote modehuizen de revue passeren. Wie zich liever in de geschiedenis van Düsseldorf verdiept, mag de St. Lambertuskerk, het opmerkelijke stadhuis en de 13e-eeuwse kasteeltoren op de Burgplatz niet missen.

Bestemming vlakbij huis

Nog een grote troef van Düsseldorf: de bereikbaarheid. De stad ligt namelijk op een steenworp van de Duitse grens met Nederland. Wie vanuit Brussel via Roermond rijdt, is zo’n tweeënhalf uur onderweg. Ook met de hogesnelheidstrein spoor je in dezelfde tijd van Brussel-Zuid rechtstreeks naar Düsseldorf.

De ideale afstand voor een citytrip … of MICE-event. Want niet alleen nieuwsgierige toeristen zijn welkom aan boord van de VIVA RIVERSIDE. Ook bedrijven kunnen een cruiseschip afhuren. Zo vinden er regelmatig hippe evenementen plaats en worden er originele teambuildings georganiseerd.