Overnachten tussen wilde dieren

Je moet niet altijd naar het buitenland voor een unieke ervaring in een wildpark. In het Domein van de Grotten van Han sla je verschillende vliegen in één klap. Zo kan je verschillende dieren spotten, de indrukwekkende Grot van Han induiken en overnachten in een Tree Tent. Extra troef: het wildpark verwelkomde onlangs enkele schattige poolwolvenwelpen en een nieuwe roedel grijze wolven. 

Wakker worden tussen de bomen

Glamping is al enkele jaren heel populair. Het Domein van de Grotten van Han speelt daar handig op in en laat een kinderdroom uitkomen. In acht verschillende Tree Tents krijg je de kans om te overnachten hoog in de bomen in het midden van het wildpark. Middenin de natuur heb je vanop je eigen terrasje een mooi zicht op wilde paarden, moeflons, ossen, herten, …

Wat mag je je voorstellen bij een overnachting in een Tree Tent? Wel, een ranger brengt je in de Safari-car naar het centrum van het wildpark en zal daarna je Tree Tent aanduiden. Nadat je je spullen hebt opgeborgen is het tijd voor een volgend hoogtepunt: het aperitief. Cava of een lokaal biertje en een fruitsapje voor de kinderen is voorzien. Daarnaast kan je enkele lokale chips, kazen en salami’s degusteren. Als hoofdgerecht krijg je een barbecue voorgeschoteld. Kies uit vlees, vis of een vegetarisch alternatief en geniet van een lokaal wijntje of nog een biertje. Tenslotte is er een stuk appeltaart of ander dessertje voorzien en is het tijd om je Tree Tent in te klimmen.

De kans is groot dat je de volgende ochtend wordt gewekt door een wild dier of het gezang van de vogels. Tijd om te ontbijten! Een picknickmand met een croissant, chocoladebroodje, yoghurtje, fruit, artisanaal fruitsapje en koffie of thee lacht je toe. Genoeg energie om de dag terug door te komen. Goed om te weten: In een Tree Tent kan je met vier personen overnachten. Er zijn twee toiletten en een kleine wasruimte aanwezig. Elektriciteit en internet is niet aanwezig. Vergeet je verrekijker en kampeerlamp niet om je tent of het toilet ’s nachts terug te vinden. Naast de  Tree Tents kan je ook overnachten in Cocoon Village. Een leuke uitstap met het hele gezin of onder vrienden gegarandeerd!

Het midden van de aarde

In het Tree Tent-arrangement is ook een PassHan ticket inbegrepen. Dit kun je gebruiken op de dag van aankomst en vertrek en geeft toegang tot de Grot van Han, het wildpark en het PrehistoHan museum.

In de Grot van Han krijg je de kans om naar het midden van onze aarde te wandelen en dat in het hart van het eerste UNESCO Global Geopark in België. Je hebt de keuze uit twee begeleide wandelingen in de Grot: de Grot Doortocht en de Grot Ontdekking. De Grot Ontdekking neemt je mee naar de mooiste zalen en galerijen vol indrukwekkende druipstenen. De ledverlichting gericht op de stalagmieten en stalactieten maken het geheel nog spectaculairder. De rondleiding duurt ruim een uur en eindigt met het ondergrondse licht- en klankspektakel Origin.

The Big Five

Naast de Grot van Han is ook de toegang tot het wildpark inbegrepen in je PassHan ticket. Hier heb je de keuze. Ofwel ontdek je de 250 hectare natuur te voet of je kiest voor de Safari-car. Uiteraard zijn beide opties ook mogelijk. De wandeling is ruim 6 kilometer lang en voor de rit met de Safari-car moet je anderhalf uur rekenen. Er leven maar liefst 650 dieren in het wildpark, maar de meeste aandacht gaat naar The Big Five: de lynx, de veelvraat, de wolf, de bizon en de bruine beer.

En er is meer…

Heb je nog wat tijd voor? Er is nog heel wat te beleven op het Domein van de Grotten van Han. In het PrehistoHan museum kan je verschillende archeologische schatten aanschouwen afkomstig uit de Grot van Han of de rivier. Tijdens een sessie bosbaden kom je volledig tot rust. Samen met een natuurgids ga je het bos in om te herbronnen en voel je je verbonden met de natuur. Tenslotte is er ook een grote speeltuin met verschillende speeltoestellen. Terwijl de volwassenen een terrasje doen is dit de ideale uitlaatklep voor de allerkleinsten.

Heugelijk nieuws

Babynieuws op het Domein van de Grotten van Han, het wildpark verwelkomde enkele schattige poolwolvenwelpen en een nieuwe roedel grijze wolven. Wie dit voorjaar het Domein van de Grotten van Han bezoekt, staat er dus oog in oog met enkele imposante wolven. Tijdens de exclusieve rondleiding ‘Wolvenverhalen’ kom je alles over deze imposante dieren te weten.