Pays de la Loire langs de Atlantische kust

Trek deze zomer naar de kust van de Pays de la Loire om te genieten van de lucht van de Atlantische Oceaan en ontdek 450 km kustlijn, ongerepte en wilde stranden. Een bestemming voor sporters, wandelaars en levensgenieters die willen wandelen en de beroemde badplaatsen aan de kust willen verkennen. Doorkruis de Loire-Atlantique en de Vendée langs de kust en ontdek er talrijke bestemmingen, van Guérande tot La Tranche sur mer, via Saint-Nazaire, La Baule, Pornic, Les Sables d’Olonne, Saint Gilles Croix de Vie of de eilanden Noirmoutier en Yeu: ga naar Pays de la Loire voor een verkwikkend verblijf op het ritme van de golven!

Stranden zover je kan kijken in Vendée

Het zonnige departement Vendée, langs de Atlantische Oceaan, biedt meer dan 140 km zandstranden. Met zijn 18 badplaatsen met prachtige brede stranden is er voor elk wat wils. Saint Gilles Croix de Vie of La Tranche sur Mer zijn de perfecte familiebestemmingen, met talrijke boardsporten en wandelpaden. Ook Les Sables d’Olonne en zijn mythische Vendée Globe zeilrace of Saint Jean de Monts zijn een bezoek meer dan waard. Ga de zee in en ontdek de twee eilanden van de Vendée: Noirmoutier en Yeu.

Ontdek de landschappen van de Loire-Atlantique

Het departement Loire-Atlantique herbergt de langste rivier van Frankrijk, de Loire. Dit door het water gevormde departement heeft een gevarieerd landschap met 133 km kustlijn. Van de Côte d’Amour tot de Côte de Jade maken de stranden van het schiereiland Guérande plaats voor de wilde kreken van St Nazaire en de authentieke van Pornic. Ontdek ook de moerassen, voormoerassen en zoutmoerassen waar vele wandelpaden voor u beschikbaar zijn.

Verborgen schatten van La Baule tot het schiereiland Guérande

De Baai van La Baule is een van de mooiste baaien ter wereld en de grootste van Europa. Het 9 km lange strand leent zich voor zowel lange wandelingen als zwempartijen. De beroemde en chique badplaats La Baule, met zijn traditionele gekleurde strandhokjes laten u een reis terug in de tijd maken. Een paar kilometer verderop komt u in een uniek landschap terecht: de beroemde zoutmoerassen van Guérande! Verscheidene hectares gecultiveerde en beschermde moerassen vormen een mozaïek van betoverende vormen en kleuren, een gelegenheid om meer te weten te komen over dit 100% natuurlijke product dat al duizenden jaren oud is: het zout van Guérande en zijn beroemde Fleur de sel.

Een adempauze op de stranden van Saint- Nazaire

Saint-Nazaire, de stad die in een eeuw tijd twee keer werd heropgebouwd, heeft een adembenemende kustlijn. Vertrek te voet, per boot of per fiets om de stad met zijn 20 stranden en kreken te ontdekken. De sportievelingen zullen een wandeling over het douanepad (GR®34) op prijs stellen, met een adembenemend uitzicht op de ongerepte kustlijn. Open de deuren van een van de vele musea en ga op avontuur: sites rond het thema van legendarische transatlantische lijnboten, de onderzeeër Espadon, bezoeken aan industriële bedrijven of ontdekkingscruises

Proef de oceaan in Pornic

Ontspanning en authenticiteit zijn de sleutelwoorden voor een verblijf aan de oceaan in Pornic. Of het nu om de goudrode zandstranden gaat, een kleur die typerend is voor dit vakantieoord, de visserij, de jachthaven of het kasteel en het kustpad (GR®8), Pornic is de ideale bestemming voor een paar dagen met het gezin, vrienden of met z’n tweeën. Op het programma: oesterproeverij met uitzicht op zee, thalasso en behandelingen of wandelingen en fietstochten midden in de natuur voor de sportievelingen.