Plekken die je niet mag missen in l’Anjou

De Franse regio Anjou wordt doorkruist door de Loire en is bezaaid met talrijke kastelen. Dat zorgt voor heel wat natuurpracht en architecturale pareltjes. De stad Angers, wijngaarden, troglodytische sites of de Koninklijke Abdij van Fontevraud: dit kleine hoekje Frankrijk heeft alles in petto voor een originele vakantie. Wij maakten alvast een selectie van 5 niet te missen plekken in Anjou!

Als een mijnwerker in la Mine Bleue

Heel wat daken in de Loirevallei zijn bedekt met blauwe leisteen. In combinatie met de lichte kalksteen geeft het de kastelen uit de streek hun typische contrast. In het hart van Anjou is het mogelijk om af te dalen naar 126 meter onder de grond en er het dagelijkse leven van de mijnwerkers uit het begin van de 20e eeuw te ontdekken, op zoek naar “la pierre bleue”.

Meer informatie op: laminebleue.com

Een vintage-tocht door de wijngaarden

Voor een halve dag, een hele dag of waarom niet een heel weekend. Ga op pad met “Ernest le combi”, het emblematische voertuig uit de jaren ’70. Reis in alle vrijheid door de regio om ongewone en onbekende plaatsen te ontdekken. Er zijn verschillende circuits om de wijngaarden van Savennières te ontdekken, langs de oevers van de Loire te rijden of de kastelen aan de oevers van de Mayenne te bewonderen.

Meer informatie op: www.anjou-tourisme.com

De apothicairerie van L’Hôtel Dieu de Baugé

Het oude hospitaal L’Hôtel Dieu de Baugé ligt op 38 km van Saumur. Binnen vind je een van de oudste en mooiste apothekers van Frankrijk. Hier wordt je ondergedompeld in de geheimen van de 17e eeuwse geneeskunde. De apotheker van Baugé is geklasseerd als historisch monument en wordt beschouwd als een van de meest complete in Frankrijk met een verzameling van meer dan 650 kruiken en doosjes met een even mysterieuze als vreemde inhoud: drakenbloed of rivierkreeftogen zullen de jongsten doen huiveren.

Meer informatie op: chateau-bauge.fr

Bedreigde diersoorten ontdekken tussen de rotsen en grotten

In het hart van een prachtig domein dat werd uitgehouwen in de rotsen ligt het Biopark van Doué-la-Fontaine. Dit Biopark is de enige troglodytische dierentuin ter wereld en herbergt 1.200 dieren, waarvan de meeste tot bedreigde diersoorten behoren. In de rotsen gegraven tunnels brengen u van de ene wereld naar de andere: van het neushoorn-dal naar de luipaard Canyon via het Giraffenkamp en de nieuwe Carnivoorkrater.

Meer informatie op: bioparc-zoo.fr

Paardrijkunst in het Cadre noir van Saumur

Duik in de wondere paardenwereld en neem een kijkje achter de schermen van de beroemdste Franse paardrijschool, het Cadre Noir van Saumur! Het Cadre Noir belichaamt al twee eeuwen lang de elegantie van de traditionele Franse ruitertraditie. In 2011 heeft UNESCO de Franse Paardrijtraditie op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed geplaatst. Je kan de prestigieuze rijschool en zijn stallen ook bezoeken. Tijdens het bezoek presenteren de ruiters hun kunnen in verschillende ruiterdisciplines. Voor de jongste bezoekers worden er verhaaltjes verteld en een schattenjacht georganiseerd, die hen zo dicht mogelijk bij de paarden brengt. Grote paardenliefhebbers en absolute leken zullen onder de indruk zijn.