Populariteit Gambia blijft groeien

Steeds meer Belgen gaan op reis naar Gambia, gekend als de Smiling Coast of Afrika. De stijging is spectaculair want in de winter 2016-2017 noteerde Gambia een stijging van 63 % reizigers uit België!  En met de ontwikkeling van enkele nieuwe coole beachhotels, blijft Gambia zeker de “place to be” in Afrika.

De stijging van plus 63 % reizigers uit België is ongetwijfeld een gevolg van het feit dat de Smiling Coast of Africa zeer gemakkelijk bereisbaar is: met een vlucht van nauwelijks zes uur en zonder jetlag. Daarenboven volstaat een identiteitskaart en voldoet de toeristische infrastructuur van Gambia aan de Europese normen. Het land is populair als winterzonvakantiebestemming, maar ook in de zomer tijdens het groene seizoen stijgt het aantal reizigers. Dit heeft te maken met het feit dat TUI fly afgelopen winter vluchten naar Gambia lanceerde en Brussels Airlines die het hele jaar door 4 maal per week blijft vliegen.

Met deze groei kan men stellen dat Gambia voor de Belgen steeds populairder wordt. Bovendien valt te verwachten dat de trend zich zal doorzetten. De investeringen in nieuwe beach hotels, zullen de groei bestendigen. Sommige media omschrijven Gambia zelfs als het ‘Ibiza van Afrika’.