Portugal als wandel-, fiets-, surf- en wijnwalhalla

3000 uren zon en 850 km aan fantastische stranden. Die twee getallen zijn al genoeg om weg te dromen van een vakantie op Portugese bodem. Dan nog maar gezwegen over de gastvrije locals, ultieme gastronomie, gevarieerde natuur en uniek cultureel erfgoed verdeeld over maar liefst zeven regio’s. Porto en het Noorden, Centro de Portugal, Lisboa, Alentejo en de Algarve vormen het binnenland terwijl de Azoren en Madeira de prachtige eilanden onder hun naam dragen. Overal heb je de mogelijkheid om te wandelen, fietsen, surfen en wijnen. En die mogelijkheden bundelen zich op drie platformen die we maar al te graag uitlichten.

Portuguese trails

Ben jij iemand die gegarandeerd wandelschoenen en fietsoutfits meeneemt op reis? Dan heb je bij deze je bestemming voor 2022 gevonden. Portugal telt maar liefst 3.759 kilometer aan wandel- en fietstrails. Kronkelend tussen de bergen en langs het water, van noord tot zuid. En die trails werden allemaal verzameld op een handig platform. Je kiest een regio waar je wenst te wandelen of fietsen en je krijgt een resem aan mogelijke trails voorgeschoteld. Daarbovenop kan je ook programma’s op maat aanvragen. Via onderstaande video al een voorsmaakje van wat je pad zoal kruist tijdens een wandel- of fietsvakantie in Portugal.

Portuguese waves

Naast eindeloze wandel- en fietspaden lijkt het aanbod aan Portugese golven ook oneindig te zijn. De Portugese kustlijn beslaat meer dan 1800 km en telt meer dan 200 verschillende golven, bestemd voor elk type surfer. Ook die golven en surfhotspots werden gebundeld op een gebruiksvriendelijk platform. Van het welgekende Nazaré en Peniche tot hidden surfgems in het noorden van Portugal.

Portuguese wine tourism

En ook de wijnliefhebbers onder ons worden verwend in Portugal. Zo telt Portugal maar liefst 14 wijnregio’s, waarvan twee zijn terug te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst: de Alto Douro regio en het vulkanische eiland Pico. Daarnaast pronkt Portugal als 9e grootste wijnexporteur wereldwijd. Voor Visit Portugal een reden te meer om in te zetten op wijntoerisme en zo werd het platform Portuguese Wine Tourism ontworpen. Wijn wordt er gekoppeld aan tal van toeristische ervaringen, van kunst en architectuur, tot avontuur en gastronomie. Saúde!