Puy du Fou als tussenstop of korte vakantie

Van plan richting Spanje, Pyreneeën of Bordeaux te reizen met de auto en nog op zoek naar een ideale tussenstop? Overweeg dan zeker Puy du Fou in Frankrijk voor een tweetal dagen. Geen autoliefhebber? Vanuit l’Aéroport de Lille kan je goedkoop een rechtstreekse vlucht richting Nantes nemen en van daaruit verder reizen naar Puy du Fou. Het grootste themapark van Frankrijk heeft geen rollercoasters en andere attracties, maar adembenemende spektakels.

Gemakkelijk bereikbaar

Puy du Fou ligt op ruim zes uur rijden en op een drietal uur reizen met de trein, maar op amper één uur vliegen vanuit l’Aéroport de Lille vlakbij de Belgische grens. Hierdoor is deze bestemming heel gemakkelijk bereikbaar en ideaal als korte vakantie. Vanuit Rijsel zijn er trouwens meer interessante vakantiebestemmingen met aantrekkelijke prijzen en de luchthaven zal in de toekomst ook fors uitbreiden.

Franse geschiedenis

Al van bij de opstart van het themapark Puy du Fou in 1977 stond de Franse geschiedenis centraal. Het inspireerde de bedenkers van de shows om herkenbare verhalen en legendes naar het brede publiek te brengen. Gelegen op het platteland ten zuiden van Nantes is het park een aantrekkingspool voor jong en oud. Bovendien is het een heel belangrijke speler voor de lokale economie. Dankzij de permanente investeringen kent Puy du Fou dan ook een constante groei.

Must do’s

Een weekendje Puy du Fou gepland, maar geen beslissing kunnen maken over de te bezoeken spektakels? De must do’s zijn: ‘Le Signe du Triomphe’ waar je terugkeert naar de Galliërs in een Romeins amfitheater, ‘Le Mousquetaire de Richelieu’ brengt je terug naar de 17e eeuw met musketiergevechten, flamencodansen en paardrijdkunsten en ‘Les Vikings’ keert terug naar de tijden van de vikings, maar er is uiteraard nog meer. Er zijn maar liefst 20 dag- en avondshows, vier historische dorpjes, 26 restaurants, zes themahotels en maar liefst 2500 personeelsleden actief waaronder enkele Belgen.

Uitbreidingsplannen

In 2019 ging Puy du Fou Espana open in Toledo. Het park staat volledig in het teken van de Spaanse geschiedenis en is een groot succes. Uiteraard smaakt dit naar meer en daarom wilt Puy du Fou zijn concept en expertise wereldwijd exporteren. Dit jaar zal het spektakel ‘SAGA’ worden ingehuldigd in het Chinese Shanghai, maar daar zal het ongetwijfeld niet bij stoppen…

Beste themapark ter wereld

Onlangs viel Puy du Fou ook in de prijzen. In de ‘Traveler’s Choice 2022’ van Tripadvisor haalde het de tweede plaats en liet zo alle Amerikaanse giganten uit de park- en entertainmentwereld achter zich. Op basis van de waarderingen en beoordelingen van reizigers over de hele wereld werden ze bovendien verkozen tot beste themapark ter wereld. Mede dankzij deze erkenning is Puy du Fou een niet te missen bestemming in Frankrijk.