Puy du Fou blijft groeien

Puy du Fou, het op één na grootste themapark van Frankrijk, versnelt zijn internationale ontwikkeling in Spanje en zet zijn succes verder door in Frankrijk met indrukwekkende groeicijfers.

Het eerste spektakel van Puy du Fou España

Afgelopen weekend werd Puy du Fou España in het Spaanse Toledo gelanceerd met de spectaculaire première van de show “El Sueño de Toledo”. Zo’n 4.000 gasten genoten van een indrukwekkend avondspektakel dat 1.500 jaar geschiedenis van Spanje doet herleven. Tot eind oktober zijn er nog vijftien uitvoeringen van de show en verwacht men 60.00 bezoekers. « El Sueño de Toledo » is het grootste spektakel van Spanje en is de vooraankondiging van het toekomstige park dat in 2021 zijn deuren zal openen.

Meer bezoekers en langere verblijven in Frankrijk

Het park in Frankrijk verwacht voor 2019 wederom een recordseizoen (in 2018 waren er meer dan 2,3 miljoen bezoekers). Het seizoen 2019 ging sterk van start met een aanzienlijke toename in het aantal bezoekers tijdens de paasvakantie (9%). Ondanks een wispelturige zomer, met hittegolven en sombere wolken, groeide het bezoekersaantal in augustus met 3% en telde het park recorddagen met meer dan 25.000 bezoekers. Meer dan ooit kozen gasten van Puy du Fou voor een meerdaags bezoek en de duur van het verblijf wordt steeds langer:

  • 6% bezoekers aan het Grand Parc van twee dagen en meer
  • 15% verblijven in Puy du Fou van twee dagen en meer
    Het najaar belooft meer van hetzelfde, gezien de groei van 40% in de reservaties.

Nieuwe details voor seizoen 2020 onthuld

Met de zeer goede resultaten van de afgelopen jaren, zijn de voorbereidingen voor het seizoen van 2020 al in volle gang. Naast nieuwe originele creaties, wordt ook een zesde themahotel geopend, Grand Siècle, in het Franse park. Het hotel zal zo’n 500 kamers en 2.500 bedden tellen, zodat nog meer gasten een totaalbelevenis kunnen meemaken. In het voorjaar 2020 zal tevens een nieuw congrescentrum van maar liefst 10.000 m2 worden geopend. Le Molière Theatre zal fungeren als locatie voor zakelijke evenementen onder de sterren van de Zonnekoning.

Praktische informatie
Seizoen 2019 tot en met 3 november
Ticketprijzen: Ticket volwassene vanaf 36€, ticket kind vanaf 26€
Pakketprijzen: Ticket Park + hotelovernachting vanaf 61€ per persoon
Voor meer informatie bekijk de website van Puy du Fou