Puy du Fou Espana opent de deuren

Vanaf 27 maart 2021 kunnen bezoekers in het hartje van de bergen van Toledo terugreizen in de tijd en de hoogtepunten uit de legendarische geschiedenis van Spanje herbeleven. Twee jaar na de opening van zijn grootse avondspektakel ‘El Sueño de Toledo’ wordt Puy du Fou España uitgebreid met een nieuwe wereld vol geschiedenis die zich uitstrekt over een natuurpark van 30 hectare, op nog geen uur rijden van Madrid.

In Puy du Fou España beleef je nu ook vier grote spektakels, die zijn geïnspireerd op de grote historische gebeurtenissen en legendarische figuren van Spanje. Indrukwekkende decors, gedurfde en originele shows, verbluffende speciale effecten en adembenemende acrobatieën blazen het hele gezin van zijn sokken. Te midden van de natuur kunnen de bezoekers wandelen langs de prachtige paden die de bergen van Toledo doorkruisen. Ambachtslui, winkels en restaurants brengen vier historische dorpjes tot leven.

Bij zonsondergang genieten de bezoekers van de grootste avondshow van Spanje: ‘El Sueño de Toledo’. De voorbije twee jaar oogstte de eerste show van Puy du Fou España een enorm succes: al meer dan 120 000 toeschouwers beleefden deze tijdreis doorheen meer dan 1500 jaar geschiedenis. Puy du Fou bewijst dat zijn artistieke model universeel is. Dankzij de 43 jaar creatieve ervaring van Puy de Fou is dat model wereldwijd een voorbeeld geworden en het is al twee keer is bekroond tot ‘Beste park ter wereld’*. Het artistieke model van Puy du Fou heeft de harten van de Spanjaarden veroverd, omdat het hun geschiedenis op een spectaculaire en ontroerende wijze vertolkt. Zo is de weg vrijgemaakt voor nieuwe voorstellingen van Puy du Fou España.

Reis een dag lang door de legendarische geschiedenis van Spanje

Vier spektakels nemen de bezoekers mee op een reis door de tijd vol spectaculaire effecten dankzij de unieke knowhow van Puy du Fou.

El Ultimo Cantar: Tijdens een epische en emotionele 360° show wordt het ongelooflijke verhaal van Sid Campeador verteld. Deze Spaanse held inspireert heel het land al eeuwenlang met zijn Iberische ridderlijkheid.
A Pluma y Espada: Een adembenemend en wervelend avontuur dat bezoekers aan de hand van de opstandige Lope de Vega meeneemt, die een uiterst gevaarlijk complot moet verijdelen.
Cetrería de Reyes: Een hemelse steekspelwedstrijd begint tussen de Kalief en een Castiliaanse ridder, die met elkaar bevriend zijn door hun gedeelde passie voor de mooiste vogels. Honderden roofvogels vallen uit de lucht, die de hoofden van de toeschouwers in een sensationeel luchtballet zullen kussen.
Allende la Mar Oceana: In 1492 gaan de bezoekers aan boord van de Santa Maria in opdracht van de beroemde Christoffel Columbus, die hen meeneemt op zijn onzekere odyssee naar de Nieuwe Wereld.

In vier historische dorpen te midden van de natuur wordt de bezoeker opgewacht door ambachtslieden, winkels en restaurants.

L’Arrabal: Voor de Puerta del Sol, aan de voet van de stadsmuren, brengen de kooplieden met hun gegrilde specialiteiten op deze middeleeuwse markt een ode aan de Spaanse gastronomie.
La Puebla Real: Aan de voet van het ‘Castillo de Vivar’, het immense kasteel waarin het spektakel ‘El Ultimo Cantar’ te zien is, verwelkomt dit 13e-eeuwse dorp bezoekers in zijn smalle steegjes. Rond de Plaza de los Maestros tonen ambachtslieden in hun werkplaatsen hun vakmanschap;
La Venta de Isidro: In deze 18e-eeuwse boerderij verzorgen de boeren hun dieren, verbouwen ze hun groenten en bereiden ze hun verse kazen, waar je als bezoeker ook meteen van kunt proeven.
El Askar Andalusí: Aan de rand van de ‘Cetrería de Reyes’-show hebben de Moren hun kamp opgezet waarin elke felgekleurde tent onderdak biedt aan ambachtslieden en restaurants.

*Thea Classic Award voor het Beste Park ter Wereld in 2012 in Los Angeles, en Applause Award voor het Beste Park ter Wereld in 2014 in Orlando.

Praktisch

Seizoen 2021: van 27 maart tot 1 november 2021
Ticket park + El Sueño de Toledo:
Volwassenen vanaf € 41; kinderen vanaf € 34