Puy du Fou lanceert Le Grand Tour

Puy du Fou is een uniek themapark, dat regelmatig overal ter wereld prijzen in de wacht sleept voor zijn topcreaties en dat is uitgegroeid tot een wereldreferentie voor grootse, door de geschiedenis geïnspireerde spektakels.

Nu creëert de Puy du Fou Le Grand Tour, het meest gedurfde spektakel ooit, waarbij de reizigers-toeschouwers zes dagen en vijf nachten lang worden meegenomen op een Grand Tour om te worden ondergedompeld in de pracht en praal van Frankrijk.

GEDURFDE HISTORISCHE PRIMEUR

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een 100% particuliere spoorwegmaatschappij het hele jaar door passagiers zal vervoeren op het Franse nationale spoorwegnet. Tot nu toe waren de SNCF en de maatschappijen die op de Franse spoorwegen opereren, allemaal openbare of semiopenbare maatschappijen.

Dankzij de wet die de nationale spoorlijnen sinds 1 januari 2021 openstelt voor concurrentie, richt Puy du Fou de eerste nationale Franse spoorwegmaatschappij in bijna een eeuw op voor passagiersvervoer. De oprichting van de SNCF dateert immers al van 1938.

In nauwe samenwerking met SNCF Réseau hebben de teams van Puy du Fou een rondreis door Frankrijk met geselecteerde tussenstops uitgestippeld, die in het teken staat van de geweldige geschiedenis van het land.

LANGSTE SPEKTAKEL DAT OOIT IS BEDACHT

Le Grand Tour is het langste spektakel ooit. Het is een avontuur van zes dagen en vijf nachten op de meest iconische plaatsen van Frankrijk, op het ritme van verhalen en legendes, en doorspekt met verrassingen en wonderen.

Voor dit unieke spektakel heeft Puy du Fou het meest extravagante en origineelste theater ooit ontworpen: een authentieke belle-époquetrein op ware grootte, die zijn passagiers meeneemt op een 4000 km lang spektakel, waarin ze de pracht en pareltjes van Frankrijk in al zijn rijkdom en charme ontdekken.

In de zomer van 2023 bereidt Puy du Fou zich dus voor om dertig passagiers per week de meest spectaculaire en poëtische reis van hun leven te doen beleven. Een reis door ruimte en tijd, door geografie en geschiedenis.

LE GRAND TOUR: FRANKRIJK IS ONS GROOTSTE SPEKTAKEL

Onze reizigers zullen de Grand Tour beleven als de beroemdste kunstenaars die de Franse geest hebben gevormd. Een ‘grand tour’ was in de 16e eeuw een ultieme rondreis van jonge mannen en vrouwen doorheen Frankrijk en Europa om hun vorming te vervolmaken. Ze bezochten topbezienswaardigheden en leerden de meest verfijnde kunsten kennen. Ze traden in de voetsporen van beroemde personages en grote historische figuren die hun stempel hadden gedrukt op legendarische plaatsen, om met heel hun ziel te voelen hoezeer de cultuur en de kunsten onze beschaving hebben gevormd.

Aan boord van de spectaculaire trein presenteert Puy du Fou Frankrijk en zijn levenskunst tijdens een onvergetelijke reis. Van de Champagnestreek tot Bourgondië, van het meer van Annecy tot het Bassin d’Arcachon, van het Pausenpaleis in Avignon tot de kastelen van de Loire, elke tussenstop is een gelegenheid om in contact te komen met historische figuren en unieke emoties te beleven, met Puy du Fou als hoogtepunt van de reis. Alle details van onze reis vindt u op www.legrandtour.com.

DE OVERHEERLIJKE CHARME VAN DE BELLE ÉPOQUE

Onze trein is een echt kunstwerk, ontworpen om al uw zintuigen te overweldigen. Hij is als een theater in beweging en combineert alle comfort met een prachtige inrichting in belle-époquestijl. Van de exclusieve service aan boord tot de kleinste esthetische details: alles nodigt u uit de gouden eeuw van de trein te herontdekken en in dit decor de mooiste emoties te beleven.

De gezellige inrichting vol charme van de coupés wedijvert met de warme sfeer van het barrijtuig en de glinsterende kleuren van de restaurantrijtuigen. Uw coupé is overdag een salon, maar verandert ’s nachts in een comfortabele slaapruimte, waar u na een betoverende dag heerlijk kunt wegdromen.

LE GRAND TOUR IN CIJFERS:

een reis van 6 dagen en 5 nachten
4000 kilometer spektakel
30 reizigers per week, d.w.z. 600 verwachte reizigers in 2023.
15 coupés met alle comfort (eigen badkamer met douche en toilet) van 10 tot 30 m2
15 bemanningsleden
2 rijtuigen met gastronomische restaurants en 1 rijtuig met bar

Reis van 6 dagen en 5 nachten, vanaf 4900 euro/persoon, all inclusive.

Reeds bij de effectieve boeking neemt een ambassadeur van de Grand Tour met de reiziger contact op om zijn reis te personaliseren.