Puy du Fou onthult internationale ambities

Puy du Fou, het tweede grootste park van Frankrijk, staat wereldwijd bekend voor zijn unieke model, een combinatie van artistieke perfectie met technisch vernuft. 2019 wordt een nieuwe mijlpaal in zijn geschiedenis met een ambitieus programma: een nieuwe, originele creatie in Frankrijk, ‘Het eerste koninkrijk’, de opening in Toledo van Puy du Fou España met van een eerste groot avondspektakel, ‘El Sueño de Toledo’, een nieuwe samenwerking met Compass Group France om zijn culinaire aanbod volledig opnieuw uit te denken, en toekomstige ontwikkelingen in China en wereldwijd om in de komende 10 jaar een Puy du Fou op te richten op alle continenten.

PUY DU FOU : UNIEK MODEL

Met 2 301 000 bezoekers in 2018 (+ 32% in 5 jaar) en een omzet van 112 miljoen euro (+77% in 5 jaar) is Puy du Fou uitgegroeid tot een echte referentie in de wereld van spektakels en parken. Puy du Fou heeft trouwens nog nooit een cent subsidie ontvangen en investeert al zijn winst opnieuw in het park. De artistieke expressie van Puy du Fou kan worden beschouwd als een nieuw soort kunst, d.w.z. een nieuwe manier om universele, doorleefde verhalen te vertellen en op te voeren.

Elke originele artistieke creatie heeft als doel de toeschouwers intense emoties te laten beleven.

Van de scenario’s tot de decors, van de geluidsbanden tot de speciale effecten: alles wordt bedacht door de teams van Puy du Fou. Zo ontstaan originele creaties die samen een harmonieus geheel vormen.

Puy du Fou is tegenwoordig een groot succes dankzij zijn durf, zijn hoge kwaliteitseisen en zijn strategie om voortdurend nieuwe dingen te creëren. Puy du Fou is verkozen tot ‘Champion toutes catégories’ van de beste merken in Frankrijk voor het tweede opeenvolgende jaar en tot favoriete park van de internetgebruikers. Het park is in nauwelijks zes jaar al zes keer internationaal in de prijzen gevallen.

In 2019 staan een aantal internationale ambitieuze projecten op stapel: het park heeft 165 miljoen euro geïnvesteerd in Frankrijk en 242 miljoen euro in Spanje, wat neerkomt op een globale investering van 407 miljoen euro in 5 jaar.

SPEKTAKEL IN JE BORD

Puy du Fou creëert al 40 jaar spektakels van hoogstaande kwaliteit. Momenteel herziet het zijn culinaire aanbod via een nieuwe alliantie met Compass Group France. Dit partnership heeft als doel het culinaire aanbod in het park nieuw leven in te blazen en van elke maaltijd een echt spektakel te maken.

Om deze artistieke ambitie waar te maken hebben Puy du Fou en Compass Group France Yannick Alléno, chef van 4 sterrenrestaurants (waarvan twee driesterrenrestaurants), gevraagd om met de teams van Puy du Fou ervoor te zorgen dat de bezoekers ook op culinair gebied een reis in de tijd maken.

“HET EERSTE KONINKRIJK”, EEN GROOT, MEESLEPEND SPEKTAKEL

In het seizoen 2019 is Puy du Fou gedurfder dan ooit. Met het spektakel ‘Het eerste koninkrijk’ (Le Premier Royaume), een nieuwe originele creatie van het park, verlegt het opnieuw zijn grenzen en biedt het de bezoekers een belevenis zonder weerga in een onwezenlijke wereld.

In de 5de eeuw, na de doortocht van de hordes van Attila en tijdens de val van het Romeinse Rijk, kun je de reisgenoot worden van Clovis, de jonge koning der Franken. Via de veldslagen van deze briljante militaire leider ontdek je niet alleen de wereld van de Merovingers, maar ook de twijfels van een veroveringslustige koning die schippert tussen de eeuwenoude tradities van zijn volk en de nieuwe weg die hij zou kunnen inslaan om het eerste koninkrijk te stichten.

Met een oogverblindende opvoering, indrukwekkende decors en ongeziene speciale effecten prikkelt dit spektakel al je zintuigen en word je volledig ondergedompeld in het hartje van het prille Frankrijk. Puy du Fou heeft 13 miljoen euro geïnvesteerd in ‘Het eerste koninkrijk’.

PUY DU FOU ESPAÑA, GLOEDNIEUW PARK IN SPANJE

Na verschillende succesvolle internationale projecten ziet Puy du Fou España het levenslicht in Toledo, de historische hoofdstad van Spanje. Deze keuze lag voor de hand door zowel de geschiedenis van deze stad, haar aardrijkskundige ligging als haar toeristische potentieel. De investering van 242 miljoen euro is de grootste in de geschiedenis van Puy du Fou, met een groeiplan over 10 jaar.

Op 30 augustus 2019 stelt Puy du Fou España zijn eerste grote avondspektakel voor, ‘El Sueño de Toledo’. In 2021 opent een nieuwe Puy du Fou zijn deuren met 4 grote spektakels overdag, 3 dorpen van vroeger en 30 hectare natuur om met het hele gezin spectaculaire avonturen te beleven.

« El Sueño de Toledo », een uniek spektakel ter wereld van 70 minuten!

Bij de ondergaande zon aan de oevers van de Taag ontmoet de jonge wasvrouw Maria de oude Azacán van Toledo. De oude man neemt haar mee op een reis doorheen de tijd en laat haar de hoogtepunten van de geschiedenis van Spanje herbeleven!

Voor hun ogen komt de geschiedenis opnieuw tot leven, vanaf de stadsmuren en een oude ingeslapen rivier, tijdens een grandioos en ontroerend avondlijk schouwspel.

Van het Visigotische rijk van koning Reccared tot Las Navas de Tolosa, van de ontdekking van Amerika tot de komst van de spoorweg… Dit reusachtige spektakel eindigt met een spetterend ballet van de Spaanse provincies. De toeschouwers reizen 1500 jaar terug in de geschiedenis, dankzij 185 acteurs en de meest spectaculaire speciale effecten.