Puy du Fou versnelt ontwikkelingsplannen

In 2020 zet Puy du Fou zijn ambitieuze strategie voort met nieuwe creaties van eigen hand. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de creatie van een nieuwe show, een nieuw hotel en een uniek congrescentrum.

Romantische nachten ‘Les Noces de Feu’

Komend jaar focust Puy du Fou zich op de romantiek en poëzie met zijn nieuwste creatie ‘Les Noces de Feu’. Deze nieuwe avondshow borduurt voort op het verhaal van ‘Orgues de Feu’, en beeld het tweede romantische hoofdstuk uit tussen de Muse en de Pianist. Een poëtische reis door de XIXe eeuw, met muziek van de zussen Camille en Julie Berthollet (Warner Classic artiesten), water en vuur, intimiteit en groteske, op een indrukwekkende set.

Les Noces de Feu in cijfers:

Investering van 15 miljoen
Een scène van 7.600 m2
30 onderwateracteurs en stuntmannen
30 minuten show
80 lichtgevende kostuum7.000 zitplaatsen

FLAMBOYANT: HOTEL LE GRAND SIÈCLE

In hotel Le Grand Siècle nodigt Lodewijk XIV zijn hof, vrienden en bezoekers uit op het verdwenen kasteel Marly in Versailles. In de sferen van de Zonnekoning overnachten gasten in barokke, rijkelijk ingerichte viersterren-appartementen. Het hotel telt 96 familiekamers, een restaurant met 500 zitplaatsen ‘La Table des Ambassadeurs’ en drie hectare tuin. Le Grand Siècle brengt de hotelcapaciteit van Puy du Fou op 500 kamers en 2.500 bedden.

“The Grand Siècle” in cijfers:

4 sterrenhotel
Investering van 20 miljoen euro
500 zitplaatsen bij restaurant "La Table des Ambassadeurs"
96 twee- of vierpersoonskamers

Unieke congreslocatie Le Théâtre Molière

Naast hotel Le Grand Siècle zal een congrescentrum van 3.500 m2 het daglicht zien: ‘Le Théâtre Molière’. Rond een groot centraal auditorium met 500 zitplaatsen bevinden zich 11 modulaire vergaderzalen (40 m2-250 m2) voorzien van moderne apparatuur. Een unieke locatie voor klassieke vergaderingen, congressen, symposia, tentoonstellingen en productlanceringen onder toeziend oog van de Zonnekoning.

“The Molière Theatre” in cijfers:

3.500 m2 bestemd voor bedrijfsevenementen
Investering van € 10 miljoen
500 zitplaatsen in het auditorium
11 modulaire vergaderzalen