Radisson Blu Zaffron Resort Santorini

Binnenkort opent het nieuwe Radisson Blu Zaffron Resort in Santorini. Op een steenworp van Kamari, het meest prominente strand van Santorini, vind je dit lifestyle-resort badend in een oase van luxe. Hier versmelt een exotische, boho chic sfeer met authentieke gastvrijheid, tijdloos design van de Cycladen, een privéstrand, exclusieve evenementen en onvergetelijke ervaringen op maat van de gasten.

Unieke definitie van gastvrijheid

Zaffron – dat zijn naam ontleent aan de zeldzame en delicate saffraanbloem die nog steeds bloeit op het eiland – wil de vakantie-ervaring van Santorini naar een hoger niveau tillen en er een vleugje lifestyle en hedonisme aan toevoegen.

‘Met Zaffron willen we onze unieke definitie van gastvrijheid tonen op een manier die het erfgoed van het eiland respecteert. Tegelijkertijd willen we een nieuw concept introduceren waarbij de ervaring van onze gasten wordt verrijkt door partnerships met internationale topmerken en een verscheidenheid aan exclusieve evenementen’, zegt Manolis Papadakis, General Manager van Radisson Blu Zaffron Resort.

Een warm toevluchtsoord van rauwe schoonheid

Met het ontwerp van Zaffron, hebben de in Griekenland gevestigde architecten van Arc-Set prachtig werk geleverd. Met veel respect voor de natuur integreren ze een warm en zacht resort in het ruige landschap van het eiland. De verfijnde koepels en bogen van de lobby, een zachte knipoog naar het overheersende architecturale thema van Santorini, worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en steen, waardoor een warme, aardse sfeer ontstaat en gasten zich meteen welkom voelen.

Diezelfde koepels vinden we ook in het interieur van de 103 ruime en elegante kamers, suites en villa’s. Designteam van Nikos Theodorakopoulos creëerde er een sereen interieur waar tactiele materialen, rijke texturen en een neutraal kleurenpalet centraal staan. Duurzaam hout wordt gecombineerd met linnen en katoen, terwijl aan de muren zwart-witfoto’s trots de adembenemende schoonheid van Santorini tonen.

Bijna elke kamer heeft een jacuzzi of verwarmde privézwembad. Daarnaast zijn er ook twee imposante verwarmde zwembaden. Het grootste is het kloppende hart van het resort en de ideale plek om ontspannen middagen en vrolijke nachten door te brengen.

​​Topgastronomie all’ Italiana

Met internationale samenwerkingen, een uitgelezen mix van authentieke ervaringen en topgastronomie levert Zaffron een ​​uniek vakantieconcept. Tegen de achtergrond van het spectaculaire Santorini, biedt restaurant Zeffirino gasten een authentieke, Italiaanse gastronomische ervaring met lokale producten en recepten gecreëerd door het gerenommeerde Zeffirino in Genua, dat al vijf generaties wereldsterren tot zijn fans mag rekenen, waaronder Sofia Lauren, Luciano Pavarotti, Eros Ramazzotti, paus Franciscus, paus Johannes-Paulus II,, Frank Sinatra en Mohamed Ali.

Het menu van Zeffirino wordt vakkundig aangevuld met een samengestelde wijnkaart met lokale en Italiaanse labels. Voor meer relaxte momenten biedt Trattoria Belloni een keuze uit klassieke Italiaanse gerechten en comfort food, terwijl de Blu Pool Bar dan weer dé plek is voor sushi en cocktails.

De ultieme verwennerij

Een verblijf op Zaffron zou niet compleet zijn zonder ultieme verwennerij op maat. Dat begint al bij aankomst op het eiland wanneer de gasten worden opgehaald door luxueuze elektrische auto’s. Tijdens hun verblijf genieten ze in de ruime spa van het resort van relaxerende wellnessbehandelingen met luxe huidverzorgings- en schoonheidsproducten van Acqua di Parma en het Griekse merk Korres, gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Met het toonaangevende modellenbureau Elite Model Management London wordt een reeks dromerige DJ-evenementen en creatieve diners georganiseerd. In samenwerking met het wereldberoemde agentschap Magnum Photos vinden er workshops plaats met hun bekroonde fotografen voor de gasten van het hotel.

En eilandhoppen in de Egeïsche Zee met privéjachten en onvergetelijke zeiltochten naar eindeloze zonsondergangen is ongetwijfeld het absolute toppunt van escapisme in dit paradijs.