Rechtstreeks naar de Dolomieten dankzij SkyAlps

Vanaf 23 december 2023 tot 13 april 2024 vlieg je in minder dan twee uur rechtstreeks van Antwerp Airport naar Bolzano, de hoofdstad van de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. De gerenommeerde maatschappij SkyAlps last drie heen-en-terug-vluchten in per week, telkens op woensdag, zaterdag en zondag.

Een enkel ticket is beschikbaar vanaf 174 euro, taksen inbegrepen. En ook de vluchtduur is met een gemiddelde van 90 minuten erg laag. Daarmee is het verreweg de makkelijkste manier om komende winter in het wereldberoemde Dolomietengebergte te raken. De luchthaven van Bolzano ligt namelijk op amper een uurtje rijden van de Italiaanse skipistes. Zo zoef je dezelfde dag nog over de legendarische Sella Ronda.

Snelle, geluidsarme, duurzame toestellen

Passagiers stappen in een De Havilland Dash Q400. Dit compacte turbopropvliegtuig telt 76 zitjes en vliegt bijna even snel als een regionale turbojet. Zo stijg je op woensdag en zondag telkens om 16.40 uur op in Antwerpen. En land je om 18.35 uur al in de Italiaanse Alpen. Wie op zaterdag vertrekt, zwaait Antwerpen uit om 14.40 uur en zet voet op Italiaanse bodem om 16.35 uur. De terugvluchten vertrekken ’s woensdags en ’s zondags om 14 uur. Dan is de landing voorzien om 15.55 uur. Op zaterdag duurt de retourvlucht van 12 tot 13.55 uur.

Je vliegt bovendien in alle rust. De Havilland Dash Q400 staat bekend om z’n geluidsarme cabine. SkyAlps zweert bij dit prestigieuze toestel en kocht onlangs nieuwe exemplaren aan, hun vloot bestaat momenteel uit 6 toestellen, dat binnen de volgende 8 maanden nog verdubbelen. Het vliegtuig is dan ook erg duurzaam. Per passagier verbruikt het 2,3 liter brandstof per 100 kilometer. De DASH-8Q-400 kan zo tot 50% besparen op CO2-uitstoot en lawaai in vergelijking met andere regionale jets. Onlangs heeft SkyAlps haar eerste vlucht uitgevoerd op SAF, een duurzame vliegtuigbrandstof. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar deze brandstof in de toekomst overal waar mogelijk en beschikbaar te gebruiken en zo een belangrijke rol te spelen bij het vormgeven van de toekomst van de luchtvaart.

Maximaal reiscomfort

Nog zo’n grote troef: je vakantie naar de Italiaanse skipistes start eigenlijk al in de luchthaven van Antwerpen. Je ervaart er namelijk helemaal geen stress. Net als Bolzano Airport is dit een compacte, regionale luchthaven. Lange rijen en oplopende wachttijden? Daarvoor hoef je dus helemaal niet te vrezen. Je raakt snel voorbij de incheckbalie en security en stapt in een handomdraai veilig op het vliegtuig.

Aan boord legt het cabinepersoneel je heerlijk in de watten. Samen met het wijnconsortium van Alto Adige selecteerde SkyAlps 48 uitstekende wijnproducenten uit Zuid-Tirol. Elke vlucht maakt het cabinepersoneel een selectie van 4 regionale topwijnen. Die degusteer je zonder dat je extra moet betalen.

Veel interesse vanuit België, Nederland en Italië

Het is niet de eerste keer dat SkyAlps voor Antwerp Airport als uitvalsbasis kiest. Vorig jaar laste het er voor het eerst rechtstreekse vluchten naar Bolzano in. Eric Dumas, CEO van Antwerp Airport, is trots op de vernieuwde samenwerking. “SkyAlps kende een uitstekende start hier in Antwerpen. We zijn dan ook blij dat de maatschappij ons opnieuw het vertrouwen schenkt. Bolzano valt als bestemming erg in de smaak, zowel bij Belgen als Nederlanders. Omgekeerd zien we ook veel Italianen die via deze verbinding Antwerpen bezoeken. Het wordt ongetwijfeld weer een succesvol seizoen.”