Redenen om Nausicaá te bezoeken

Nausicaá, het Nationaal Zeecentrum, is leuk voor jong en oud. De kleinsten kijken uiteraard hun ogen uit in dit onderwaterparadijs, maar voor studenten en volwassenen valt er ook veel te ontdekken: het leven in de diepzee, de biodiversiteit en nog veel meer.

Het grootste aquarium van Europa

De mysterieuze onderwaterwereld bewonderen kan in het grootste aquarium van Europa via een glazen wand zo groot als een bioscoopscherm. In het gigantische aquarium met 10.000 m3 water leven duizenden dieren: grijze haaien, mantaroggen, adelaarsroggen en grote scholen vissen. Via de onderwatertunnel maken bezoekers een onderwatertocht in het hart van de oceaan en ontmoeten zo het leven in de diepzee.

Snel bereikbaar vanuit Vlaanderen

Nausicaá ligt bij Boulogne-sur-Mer, even ten zuiden van Calais, snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Vlaanderen en dus ideaal voor een daguitstap.

De ideale plek om te leren en te begrijpen

Nausicaá is een modern centrum met geanimeerde exposities, tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten, films en pedagogische programma’s. Speels, maar ook educatief en wetenschappelijk onderbouwd en vooral gericht op de relatie tussen mens en zee.

Nieuwe meeslepende show over klimaatverandering

De meeslepende show ‘Oceaan en klimaat’ zal binnenkort openen. Via nieuwe technologieën biedt Nausicaá zijn bezoekers een 3D-reis door tijd en ruimte aan om de effecten van klimaatverandering beter te kunnen waarnemen.

Een centrum met een boodschap

Nausicaá heeft ook een boodschap klaar voor zijn bezoekers: het behoud van de biodiversiteit is van levensbelang voor onze planeet en zijn bewoners. De oceanen spelen hierin een cruciale rol. De biodiversiteit, de rijkdommen en voorraden van de oceanen moeten beschermd worden, actie tegen de klimaatopwarming is nodig.

Combi met weekendje Opaalkust: aanrader

Voor wie liever een weekend op stap gaat, is de Opaalkust een interessante regio om te ontdekken en te genieten. De regio zit vol verrassingen, zowel op het vlak van natuur, gastronomie, architectuur als cultuurbeleving. Boulogne-sur-Mer heeft een grote vissershaven, uitgestrekt strand en is een boeiende stad met o.a. een bovenstad met oude vestingen, veel historische gebouwen en een levendig stadscentrum.