Reis door de tijd in North Carolina

Begin de reis in het westen van North Carolina bij de Great Smoky Mountains, de thuisbasis van de oorspronkelijke Cherokee-nederzetting. Naast tal van buitenactiviteiten is het dan ook een must om je hier onder te dompelen in de Cherokee-cultuur. Bezoek het Museum of the Cherokee Indian, woon het openluchtdrama ‘Unto These Hills’ bij en ga naar het Oconaluftee Indian Village.

In het centrale deel van de staat kan een bezoek aan het International Civil Rights Centre & Museum in Greensboro niet ontbreken. Dit museum staat in het teken van de geweldloze protesten van de Greensboro sit-ins in 1960 door vier Afro-Amerikaanse studenten.

Op 1,5 km van het museum vind je het prachtig gerestaureerde Historic Magnolia House. Een werkelijk unieke plek die een belangrijke rol in de geschiedenis van de staat vervulde.

Zo bood het hotel onderdak aan reizende Afro-Amerikanen die vroeger niet tegelijk met blanken in één ruimte mochten verblijven. Beroemdheden zoals Jackie Robinson, Ike en Tina Turner, Ray Charles en James Brown hebben hier overnacht.

Op weg naar de kust stop je bij Mystic Farm and Distillery in Durham. Deze distilleerderij wil, samen met o.a. SpaceX, United Launch Alliance en Rocket Lab, vijf vaten met daarin drie jaar oude whiskey in een baan om de aarde sturen en het vervolgens bottelen bij terugkomst op aarde. Met een vanaf prijs van $ 75.000 wordt dit echt een ‘one of a kind whisky’, maar iedereen kan nu al de ‘aardse’ variant van deze whiskey proeven.

Liefhebbers van edelstenen zoals de smaragd, gaan naar het N.C. Museum of Natural Sciences in Raleigh, Emerald Hollow Mine bij Statesville of Emerald Village bij Spruce Pine. In de edelsteenmijn in Franklin zie je juist prachtige robijnen en saffieren.

Aan de kust treed je in de voetsporen van piraat Blackbeard, die in 1718 bij Beaufort, zijn schip aan de grond liet lopen. In het N.C. Maritime Museum leer je meer over deze bijzondere man. Op het eiland Ocracoke loop je over het Springer’s Point Preserve naar het Soundside-strand met uitzicht op de plaats waar Blackbeard tot zijn dood duelleerde.