Reizen blijft hot

De winter is nog maar net ingezet en toch denken we al aan de zomer en vakanties. Vente-Exclusive.com ondervroeg haar Belgische leden naar hun vakantie-voorkeuren en -plannen voor 2017. Meest opvallende conclusie: de Belg blijft even veel op reis gaan en is van plan om dit jaar hetzelfde budget vrij te maken voor vakantie als vorig jaar. De meeste vakanties worden gepland in Europa en het merendeel gaat met zijn of haar partner op reis.

De Belg gaat op reis… tijdens de vier seizoenen

Dat de Belg graag op vakantie gaat, staat vast. Maar liefst 94% van de repsondenten gaat minstens één keer per jaar op korte trip (1 tot 6 dagen) en bijna de helft doet zelfs drie of meer korte trips per jaar. Bijna 9 op 10 respondenten kiest (ook) voor een langere vakantie van minstens één week. Tijdens de winter verkiezen de meeste Belgen doorgaans korte trips, langere reizen zijn het populairst in de zomermaanden.

De Belg gaat op reis… en geeft uit

De enquête geeft aan dat heel wat de respondenten (67%) evenveel budget vrij zal maken voor hun vakantie dan vorig jaar. Toch zoekt bijna 80% naar korting op vliegtickets alvorens te boeken.

De Belg boekt zijn reis… gemiddeld twee maanden op voorhand

Het boeken van langere reizen regelen meer dan 1/3 van de Belgen het liefst minstens vier tot zes maanden op voorhand, kortere trips worden meestal 2 tot 3 maanden op voorhand geboekt. Bijna 10% waagt zich wel eens aan een last-minute vakantie waarbij ze minder dan één maand op voorhand boeken.

De Belg gaat vooral op reis… naar Europa

In 2017 blijft Europa de populairse vakantiebestemming, namelijk voor 8 op 10 respondenten: vooral Frankrijk, Spanje en Italie zijn in trek. Er wordt ook buiten Europa gereisd: Noord-Amerika en Azië zijn dan de populairste bestemmingen buiten het Europese continent.

De Belg gaat op reis en zoekt…

Zon is één van de belangrijkste prioriteiten voor bijna 8 op 10 Belgen bij het uitkiezen van een bestemming. Dat is voor vrouwen nog net iets belangrijker dan voor mannen. Maar het belangrijkste aandeel in de keuze is de juiste prijs-kwaliteit verhouding.

De Belg gaat op reis en overnacht in…

Een traditionele hotelovernachtingen is nog de meest geliefde accommodatie op vakantie voor bijna 9 op 10 Belgen. Wat overtuigt hen dan om een overnachting te boeken in een bepaald hotel? Vooral het eten en andere reviews zijn doorslaggevend. Naast hotels huurt 1 op 3 een overnachting in bijvoorbeeld Air B&B en zijn ook vakantieparken en campings zijn in opmars (respectievelijk 27% en 18%).

De Belg gaat op reis… in goed gezelschap

Van de respondenten gaat 80% doorgaans als koppel op reis. Verder neemt bijna de helft van de respondenten hun kinderen mee op vakantie. 4 op 10 Walen, meer dan Vlamingen, kiest er voor om op reis te gaan met vrienden.

Haal nog meer uit je budget en boek slim

Door slim op zoek te gaan naar reizen en trips, kan je veel meer uit je budget halen. Onderzoek toont aan dat je vliegtickets gemiddeld best acht weken op voorhand koopt om de beste prijs te krijgen. Hou dus je ogen en oren open en ga op zoek naar speciale deals. Ook op Vente-Exclusive.com zijn er regelmatig interessante trips te scoren.