Richting ijsgrotten en gletsjers

Eén van de belangrijkste trekpleisters van Chamonix vind je achter het treinstation. Je vindt er nog een station met een rood treintje die je naar Montenvers brengt gelegen op 1913 meter hoogte. Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht op de gletsjer van la Mer de Glace, les Drus en les Grandes Jorasses.

Eens je boven bent kan je met een kabelbaan richting de ijs grot. Of dat denk je toch… Je moet daarna toch nog ongeveer 550 trappen dalen tot de inkom van de grot. Langs de rotswanden zie je af en toe een indicatie tot waar de gletsjer vroeger kwam. De ijs grot zelf brengt je tot in het hart van de gletsjer en de verlichting in de grot maakt alles nog indrukwekkender. Daarna wachten de trappen je terug op. Voorzie voldoende water bij warme temperaturen.

Montenvers is ook een waar wandelmekka. Verschillende wandelpaden loodsen je langs sneeuw, rotsen en bossen. Het heeft met Le Refuge du Montenvers ook een eigen hotel met bijhorend restaurant. Hier serveren ze lokale specialiteiten. Le Refuge du Montenvers opende zijn deuren op 1 juli 2017 na een lange renovatie en is beslist een aanrader.

Adres? Mer de Glace en trein richting Montenvers, Place de la Mer de Glace 35 in Chamonix – Mont-Blanc.