Road trippin’ door het zuiden van Amerika

Alabama is een ware oase voor de avonturiers onder ons! Met bruisende steden en een serene landelijke omgeving, is een road trip door Alabama een unieke ervaring voor individuele reizigers, groepen en gezinnen. Rijd over rustige weggetjes gehuld in een bladerdak van groen, adem de geur van zoete magnolia’s in en ontdek verborgen juweeltjes langs de verschillende landwegen. Of pak de snelweg waardoor het berggebied en de stranden binnen handbereik liggen.

Het Alabama Tourism Department heeft 85 verschillende reizen tot haar beschikking, samengesteld met behulp van de locals van Alabama.

Schilderachtige plekjes in North Carolina

In North Carolina vind je een weldaad aan natuurlijke schoonheid. Rijd over de schilderachtige wegen met schitterende uitzichten op watervallen, oude bergen en met duinen omzoomde stranden. Dit zijn onze drie favoriete routes:

Tijdens de 158 km lange Waterfall Byway begrijp je waarom North Carolina ook wel het ‘land van de watervallen’ wordt genoemd. Bij Cullasaja, Bridal Veil en Toxaway ervaar je hoe indrukwekkend watervallen kunnen zijn, terwijl een bezoek aan Dry Falls je uitnodigt tot een hike achter het stromende water, waarbij het een uitdaging is om niet nat te worden!

Of ga terug naar de basis van de Native Americans en leer meer over de geschiedenis aan de hand van de Hanging Rock Scenic Byway. Het hart van de 61 km lange route ligt in Hanging Rock State Park, genoemd naar de ongewone rotsformaties van de oude Sauratown Mountains.

Houd je van de kust? Dan is de 222 km lange Outer Banks Scenic Byway de route voor jou. Hier zie je met duinen omzoomde stranden, natuurreservaten, historische dorpen, torenhoge vuurtorens en nog veel meer.

De verborgen parels van Tennessee

Ga op pad, zet de radio aan op een van de lokale stations, geniet van het afwisselende landschap en ontdek waarom Tennessee de ‘Soundtrack of America’ wordt genoemd aan de hand van diverse routesuggesties.

Wist je bijvoorbeeld dat Tennessee maar liefst 95 provincies heeft? De 16 verschillende routes van de Discovery Tennessee Trails & Byways verbinden al deze provincies, waardoor je plaatsen ontdekt waarvan je niet wist dat je ze altijd al wilde bezoeken! Treed in de voetsporen van de (muziek)legendes van Tennessee en bezoek interessante attracties, goede restaurants en culturele highlights. Of ontdek een van de vele andere road trips!

Pittoreske routes dwars door verrassend Kentucky

Welk seizoen het ook is, in Kentucky geniet je van de prachtige kleurrijke omgeving. Zo vind je in het centrale deel van Kentucky de 26,9 km lange Old Frankfort Pike Historic and Scenic Byway. Hierbij rijd je langs diverse paardenboederijen (Kentucky’s bijnaam is namelijk Horse Country), terwijl je onderweg geniet van de imposante rotspartijen. Hongerig? Stop dan bij Wallace Station, gerund door de populaire chef-kok Ouita Michel.

Vervolg je weg richting het noorden en stop bij het charmante, historische stadje Midway met tal van antiekwinkels, boetiekjes en restaurants. Of rijd richting Lexington waar je een magisch plek vindt: The Kentucky Castle. Ga je verder naar het oosten, langs U.S. 60, dan kom je langs Keeneland, een internationaal bekende renbaan en het toonaangevende veilinghuis van de Thoroughbred-industrie. Er zijn talloze opties voor een ontspannen road trip door Kentucky.