Roadtrip in… België

Nu we ons eigen land (her)ontdekken, staan we versteld van de mogelijkheden en mooie plekjes die België te bieden heeft. Cultuursteden, natuurschoon, aantrekkelijke kust… En als kers op de taart na een dagje heerlijk ontspannen: een LOGIS HOTEL. Alle LOGIS HOTELS zijn onafhankelijke familiehotels, die inzetten op gastronomie, de korte keten, respect voor de natuur en lokale tewerkstelling. Maak met LOGIS HOTELS een roadtrip door België met 7 stops.

Eerste stopplaats: de Belgische kust

We trappen een open deur in als we zeggen dat de zilte zeelucht gezond is en een vakantie aan zee voor een heerlijk geluksgevoel zorgt. Bovendien bezit België legendarische badplaatsen zoals Koksijde, De Haan of Oostende. In de Koningin der Badsteden ligt LOGIS HOTEL ‘Glenmore’ van de klasse ‘Logis Essentiel’ op een steenworp afstand van de zeedijk. Dit hotel heeft heel wat te bieden, zoals een wellnessruimte op het dak, waar je uitkijkt over de hele stad en de zee.

Tweede stopplaats: Brugge

Niemand kan weerstaan aan de charmes van Brugge. Je kunt er flaneren langs de reien, verwonderd staan voor het doek van een Vlaamse primitieve, in een bootje over het water glijden langsheen de eeuwenoude straten of 366 treden beklimmen om buiten adem de top van het belfort te bereiken… Brugge biedt een fascinerende reis terug in de tijd.

Wil je in dezelfde sfeer blijven, logeer dan in LOGIS HOTEL ‘Pannenhuis’, een voormalige notariswoning in Anglo-Normandische stijl met 18 kamers. Het restaurant serveert Vlaamse, gastronomische gerechten.

Derde stopplaats: het Pays des Collines

Met zijn zachtgolvende groene landschap is het pays des Collines in Henegouwen een perfecte bestemming voor wandelaars en fietsers. Na hun inspanningen kunnen ze met volle teugen genieten in LOGIS Domaine ‘Vertes-Feuilles’, dat is ondergebracht in twee voormalige boerderijen. Van bij je aankomst word je overweldigd door het uitzicht en de rust die er heerst. Ook de keuken maakt indruk, dankzij de veelbekroonde chef Pascal Martens.

Vierde stopplaats: de hoofdstad Brussel

Een must. Al is het maar om de wereldberoemde monumenten, internationale musea en gastronomische adresjes. Zoals LOGIS Auberge ‘Au repos des Chasseurs’ van de klasse ‘Logis Elégance’, aan de rand van het Zoniënwoud. In het gereputeerde restaurant worden Italiaanse en Belgische specialiteiten geserveerd.

Vijfde stopplaats: de Hoge Venen

Een portie frisse lucht op het dak van België. Hier speelt de natuur de hoofdrol. Op het programma: observatie van vogels en grote fauna, wandeling in de venen en verblijf in LOGIS HOTELS ‘Le Moulin’, in Ligneuville. Op het terras waan je je in de tuin van een landhuis. In dit hotel, dat pronkt met de Logis-kwaliteitslabels ‘Elégance’ en ‘Table Distinguée’, staat chef Jean Goire achter het fornuis, die al met grote namen uit de Europese gastronomie heeft samengewerkt.

Zesde stopplaats: Houffalize & La Roche-en-Ardenne

Nog een pareltje te midden van de natuur. Het landschap wordt doorkliefd door de grillige rivieren van de Hoge Ardennen. De mogelijkheden voor tochten en sportactiviteiten zijn eindeloos. Daarna kun je verpozen in een van de gezellige stadjes van de streek. In Houffalize bevindt zich LOGIS HOTEL ‘L’Ermitage’ aan de oever van de Ourthe. Een sfeervol adres met een verfijnde keuken.

Zevende stopplaats: Bouillon en de vallei van de Semois

Te midden van een stukje ongerepte Ardennen ligt de prachtige vallei van de Semois, die naar de Franse grens leidt. Op de heuvels van Corbion, niet ver van Bouillon, ligt LOGIS HOTEL ‘des Ardennes’, van de klasse ‘Logis Elégance’. Dit gastronomische hotel ademt een chique, ontspannen sfeer uit en biedt een creatieve keuken. Kortom, hier vind je puur geluk!

Deze roadtrip kun je uiteraard verkorten of verlengen met andere LOGIS HOTELS. In totaal telt België 25 LOGIS HOTELS. Op deze adressen kun je overnachten en/of genieten van een heerlijke maaltijd.

LOGIS HOTELS werkt met het getrouwheidsprogramma ETIK. Als lid van dit programma steun je actief de lokale ecologische en economische ontwikkeling en duurzaam toerisme. Je kunt je aansluiten via de website of aan de receptie van je hotel. Met de ETIK-klantenkaart spaar je punten die je in alle LOGIS HOTELS en RESTAURANTS kunt gebruiken.

Meer informatie: www.logishotels.com/nl