Samen op paddenstoelentocht in de Ardennen

Samen met je partner, met vrienden die je al eeuwen lijkt te kennen, met kinderen en kleinkinderen… een weekendje Ardennen in het najaar brengt je weer dichter bij elkaar. In deze periode kun je bijvoorbeeld samen op paddenstoelentocht gaan, hét herfstfeest van Durbuy beleven of -lekker spannend- o.l.v. een gids gaan luisteren naar het geburl van herten in het bos. En uiteraard wil je ’s avonds onderuitgezakt voor een knisperend haardvuur de dag afsluiten.

Op zoek naar paddenstoelen…

In september en oktober kun je op veel plaatsen in de Ardennen met een gids mee op zoek naar paddenstoelen. Je leert alles over hoe je ze het beste ‘plukt’ en welke je wel of juist niet mag eten. In Saint-Hubert wandel je mee op 21, 22, 28 september, zo ook op 6 oktober. Op adem komen doe je in je eigen stulpje ‘Le Charme’ waar je met 10 personen in alle rust kunt nagenieten van de wandeling.

Ook op 28 september ontdek je in Rochefort het rijk van de paddenstoel. Vanuit deze typische Ardense woning (9 personen) met grote haard en speelkamer voor de kinderen is het goed vertoeven. Eveneens een dichtbijgelegen knus adresje is deze cottage voor 6 personen. Op 20 oktober moet je dan weer in Erezée zijn voor de ‘Balade aux champignons.’ Een goede uitvalsbasis hiervoor is vakantiehuis La Tannière (9 personen).

Tot slot kun je op 26 oktober mee op een paddenstoelenwandeling bij Florenville, op een boogscheut van de grens met Frankrijk. Wie houdt van (paddenstoelen) kokerellen voor de hele groep, moet dat beslist proberen in de prachtige pastoriewoning, Le Presbytère in Chiny. In deze statige woning dineert men in stijl en dat met maximaal 13 personen. Dichter bij elkaar komen kan dus ook met klasse.

Herfstfeest in Durbuy

Op 19 en 20 oktober staan in de kleinste stad ter wereld de herfstkleuren en streekproducten centraal want dan vieren ze daar het hele weekend lang de komst van de herfst en Saint-Hubert. Elke dag kun je mee op paddenstoelentocht en de jachthoornblazers fleuren de mooie stad en het labyrint van middeleeuwse straatjes op.

Verblijven kan bijvoorbeeld op loopafstand van Durbuy, in een vrijstaande luxevilla met jacuzzi, en sauna. Op 8 kilometer van Durbuy ligt Chalet La Pimprenelle voor wie liever midden in de natuur logeert en kiest voor cosy. Beide adressen, met haardvuur, zijn een ideale uitvalsbasis voor heel wat activiteiten. Voor meer Belvilla vakantiehuizen in Durbuy, klik hier

Hertenbronstavonden in Saint-Hubert

Al eeuwenlang is het grote woud van Saint-Hubert een paradijs voor wilde dieren. Wandelaars kunnen het wild observeren op een van de zes uitkijkposten van het domein. Vanaf midden tot eind september zijn er begeleide avondwandelingen, om het geburl van de herten te beluisteren. Voor kinderen is er ook een leuk wildpark. In een rustige wijk in het centrum van Saint-Hubert ligt dit elegante herenhuis (7 personen).De ideale plek om te ontspannen met vrienden of familie. Ook in dit vakantiehuis is er een grote open haard. Om warm van te krijgen!

Zin gekregen in een weekend of (mid)weekje Ardennen? Wil je verblijven in een bijzondere woning? Dan kun je terecht bij Belvilla met het grootste aanbod van kwaliteitsvolle vakantiewoningen in de Ardennen (maar liefst 1.300 woningen in de streek). Voor activiteiten in de buurt surf je best naar www.luxembourg-belge.be of walloniebelgietoerisme.nl