Sani Resort uniek en ecologisch

Het wereldvermaarde luxe eco-resort Sani Resort, gelegen aan de Egeïsche kust in het Noorden van Griekenland, is fier aan te kondigen dat het zopas een erkenning als unieke ecologische plek op aarde ontving op het niveau van de Verenigde Naties. Op 29 oktober werd Sani Resort onderscheiden als ‘Global Low-Carbon Ecological Scenic Spot’ door het Global Forum on Human Settlements in samenwerking met verscheidene organisaties van de Verenigde Naties actief op het vlak van wereldwijd natuurbehoud en duurzame ontwikkeling.

Sani Resort wordt omgeven door 400 hectare ongerept natuurgebied. Het is sedert 2020 het eerste koolstofneutrale resort in Griekenland en haalt 100% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Met de duurzaamheidsinitiatieven van het Sani Green Programme, die ook toeristen, gemeenschappen en lokale organisaties betrekken, is Sani Resort pionier op het vlak van duurzaam toerisme en creëert het resort ecologische en sociale impact om de klimaatverandering tegen te gaan.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de 16e editie van het Global Forum on Human Settlements dat wegens de pandemie virtueel doorging van 27 tot 29 oktober 2021. Thema van deze editie was ‘Accelerate Green Transformation and Innovation towards Healthy, Resilient and Carbon-neutral Cities’. Het selectiecomité van de Sustainable Cities and Human Settlements Awards verklaart waarom Sani Resort de titel van ‘Global Low-Carbon Ecological Scenic Spot’ verdient:

‘Sani Resort geeft een inspirerend voorbeeld door 100% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen en het eerste koolstofneutrale resort in Griekenland te zijn. Met de uitzonderlijke natuurlijke omgeving als sterkte, heeft het resort in het kader van het Sani Green Programme een aantal duurzaamheidsinitiatieven genomen, zoals het bannen van wegwerpplastic en het zoeken naar biologisch afbreekbare alternatieven; het nemen van maatregelen voor waterrecycling en efficiënt watergebruik; het beschermen van wilde dieren en biodiversiteit; het versterken van gebouwen met groene daken; het gebruik van zonne-energiesystemen; en het aanspreken van reizigers, gemeenschappen en lokale organisaties door het organiseren van workshops voor capaciteitsopbouw en het planten van bomen. In het algemeen heeft Sani Resort bijgedragen om klimaatverandering tegen te gaan en duurzaam toerisme te ontwikkelen.’

​Eleni Andreadis, Director of Sustainability and CSR bij Sani Resort, verklaart over de bekroning van Sani Resort:

​In een privaat, beschermd natuurgebied van 400 hectare ligt het luxueuze en ongeëvenaarde Sani Resort, bestaande uit vijf bekroonde vijfsterrenhotels, namelijk Sani Club, Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani en Sani Dunes; elk met een eigen karakter en op loopafstand van elkaar. Midden een landschap van geurige dennenbossen, langs 7km gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee genieten gasten van een uitzonderlijke privacy en persoonlijke service in een schitterende infrastructuur. Ze worden verwelkomd met meer dan 40 verfijnde restaurants en bars, de privé-jachthaven Sani Marina, het Sani Adventure Park en unieke samenwerkingen van wereldklasse zoals het Rafa Nadal Tennis Centre, de Chelsea FCF Football Academy en de in 2021 nieuw geopende Bear Grylls Survival Academy.

Duurzaamheid zit diepgeworteld in het DNA van het luxe eco-resort. Het Sani Green Programme, het unieke en bekroonde duurzaamheidsprogramma, wordt versterkt door inspirerende activiteiten in openlucht en dicht bij de natuur voor de gasten, zoals ecologische trips in het grote ecologische reservaat met meer dan 20 km aan weelderige bospaden, Sani Explorer-activiteiten voor kinderen en de unieke Bear Grylls Survival Academy.