Scenic Byways in Idaho

Het zal je niet verbazen dat de beste manier om Idaho te verkennen per auto of camper is. Wij raden reizigers altijd aan om tijdens een roadtrip over een van de vele Scenic Byways te rijden. Dit zijn wegen met zulke unieke eigenschappen en uitzichten, dat ze al een toeristische attractie zijn op zichzelf. Idaho telt maar liefst 31(!) van dit soort wegen. Enkele voorbeelden in het Noord-Centrale gedeelde van de staat zijn de Elk River Backcountry Byway en de Northwest Passage Scenic Byway.

Die laatste is de langste Scenic Byway van Idaho. Deze 325 km route begint aan de grens met Washington, bij het plaatsje Lewiston en loopt door tot het aangrenzende Montana, richting Glacier National Park. De route loopt parallel met de Lewis & Clark en Nez Perce National Historic Trails. De Nez Perce (of Nimiipuu) bevolking hebben een interessante geschiedenis die onderweg ontdekt kan worden in het Nez Perce National Historical Park in Spalding.

In de buurt van Lewiston ligt het Hells Canyon National Recreation Area. Dit is Amerika’s diepste rivierkloof en het beste te zien te voet, jetboot of, voor de echte avonturier, tijdens een wildwaterraftingtocht. In Lewiston beginnen ook de glooiende heuvels genaamd The Palouse, ook wel bekend als het “Toscane van Amerika” en de wijngaarden van het wijngebied Lewis-Clark Valley.

Over de Elk River Backcountry Byway gaat het landschap over in dennen- en sparrenbossen en kronkelende rivierstromen door het recreatiegebied Elk Creek Falls. Dit is de thuisbasis van de hoogste waterval van Idaho en het is het bijna zeker dat je hier wild ziet.

Bekende en minder bekende tours

De fastfoodketens van de Verenigde Staten kennen we allemaal wel, maar écht goed eten doe je bij lokale restaurantjes, diners en kleinschalige take-outs. Idaho’s hoofdstad Boise wordt al enige tijd vergeleken met bruisende steden als Portland en Seattle (oké de kleine versie daarvan dan), door de invloeden van o.a. creatieve jonge chef-koks, brouwers en wijnmakers. Je leert de hotspots kennen (en passeert de lange rijen) door op stap te gaan met Indulge Boise Food Tours. Ben je vooral geïnteresseerd over de lokale wijnen kan je het beste een tour boeken met Snake River Wine Tours. Deze tour is benoemd als beste wijn tour in Idaho door USA Today en verkent De Sunnyslope Wine Trail met zo’n 15 wijnmakerijen.

Liever wat meer avontuur tijdens een culinaire rondreis? Tour CDA biedt een Taste of Coeur d’Alene Segway Tour aan, compleet met veiligheidstraining, proeverijen in vijf eetgelegenheden en een prachtig uitzicht op het meer van Coeur d’Alene, in 3,5 uur.

We zeggen het maar alvast: tijdens een bezoek aan Idaho ontkom je niet aan alles wat de natuur te bieden heeft. Wanneer je hier uitgebreide informatie over wilt raden wij begeleidende tours aan via Big Green Adventure Tours vanuit Twin Falls. Op deze manier ontdek je de meest intrigerende bezienswaardigheden van het zuiden van Idaho zoals het Craters of the Moon National Monument & Preserve, Shoshone Falls, Shoshone Ice Caves en het Thousand Springs State Park.