Schlick 2000: het mekka voor wandelaars

Vanuit Fulpmes in de Stubai Vallei kan je met de Kreuzjochbahn naar het ski- en wandelcentrum Schlick 2000. Hier vind je enkele van de mooiste stukjes natuur in Tirol. Het aanbod is groot: de Scheibenweg, de Baumhausweg en verschillende andere wandel- en belevenisroutes die bovendien nog eens leerzaam zijn.

Van boomhut tot boomhut

Wij opteren voor de Baumhausweg, het boomhutpad dus. Een ware schattenjacht met kabouter Bardin staat ons te wachten en dit langs verschillende splinternieuwe boomhutten. Het pad is gemakkelijk toegankelijk voor kinderwagens en dus de ideale speeltuin voor kinderen. Klimmen, springen, glijden, … Het kan allemaal in de boomhutten die je tegenkomt. Leuk om te weten is dat het grootste deel van de bouwmaterialen ter plaatse werden gevonden. Op die manier is het boomhutpad een natuurlijk en duurzaam wandelpad geworden.

Tot rust komen

In een uur is de wandeling achter de rug en uitrusten kan in één van de restaurants: Froneben-Alm, Bruggeralm en Jausenstation Vergör. Wij opteren voor de Froneben-Alm door het uitnodigende speeltuintje ernaast en adembenemend landschap. De perfecte afsluiter van een prachtige wandeling.