Silkeruten in Deens Merenhoogland

In Silkeborg is een nieuwe bewegwijzerde wandelroute geopend genaamd ‘Silkeruten’. Deze schilderachtige 12 kilometer lange route voert wandelaars zowel door het stadscentrum van Silkeborg als langs meren, bossen en het glooiende heuvellandschap van het Merenhoogland in de regio Aarhus.

Het bijzondere aan deze route is de combinatie tussen stad en natuur. Naast schitterende uitzichten kom je onderweg ook langs verschillende attracties en bezienswaardigheden van Silkeborg. Rust uit bij het Silkeborg Museum (gehuisvest in het oudste gebouw van de stad) of bij Museum Jorn, het plaatselijke kunstmuseum. Neem even pauze en bewonder de onderwaterwereld bij het AQUA Aquarium of neem een kijkje in de dierentuin. Bij een bezoek aan KunstCentret Silkeborg Bad zijn loopgraven en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen. Wil je even afkoelen? Dan zijn er onderweg volop mogelijkheden om een frisse duik te nemen, zoals bij het Østre Søbad, een van de meest schone meren van Denemarken.

Er zijn drie officiële startpunten voor het wandelen van de ‘Silkeruten’. Begin de wandeling bij de parkeerplaats bij Odden, Indelukket of Ørnsø. Hier vind je informatieborden die je meer vertellen over de omgeving. De wandelroute is gemarkeerd en te herkennen aan witte pictogrammen.

De ‘Silkeruten’ is onderdeel van een groter ontwikkelingsplan in de omgeving van Silkeborg. In de toekomst wordt het gebied Søfronten omgevormd tot een groen stadspark met ruimte voor stadsleven, cultuur en buitenactiviteiten langs de oever van het meer.