Skiën in Zuid-Tirol dankzij Sky Alps

Zin in een ontspannende skivakantie, maar wil je die lange autorit vermijden? Luchtvaartmaatschappij Sky Alps heeft de ideale oplossing door twee maal per week vanuit Brussel rechtstreeks naar het Italiaanse Bolzano (Bozen) te vliegen. In amper anderhalf uur tijd sta je in de Dolomieten en kan je wintersportvakantie beginnen.

Midweek of weekendje

Maandag en vrijdag. Dat zijn de twee dagen waarop je met Sky Alps naar de Italiaanse Alpen kan vliegen vanuit Brussels Airport. Het vertrek vanuit Zaventem is steeds gepland om 13u40 en de landing om 15u. De terugvlucht vanuit Bolzano (Bozen) vertrekt om 10u30 en om 12u sta je terug in België. Ideaal dus voor een midweek skivakantie of een shortski tijdens het weekend. Wil je zeker zijn van mooi weer en een vers sneeuwtapijt? Ook als last-minute tripje richting Zuid-Tirol is dit mogelijk. Een vlucht boeken richting Zuid-Tirol kan al vanaf 135€ per persoon.

Hart van Zuid-Tirol

De allereerste vlucht van Sky Alps vanuit Brussel vond plaats op 13 december 2021. Tijdens het skiseizoen is er iedere maandag en vrijdag een rechtstreekse vlucht. Je vliegt in een klein, maar comfortabel toestel die plaats biedt aan maximaal 78 passagiers. Na een korte lus boven het Gardameer wordt de landing richting Bolzano (Bozen) ingezet. Leuk en indrukwekkend om eens te landen middenin de bergen. Breng zeker een bezoek aan de stad Bolzano (Bozen) tijdens je skivakantie. Dankzij verschillende musea, monumenten en restaurants met streekproducten gaan cultuur en gastronomie er hand in hand.     

Uitgestrekte skigebieden

Vanuit Bolzano (Bozen) kan je alle richtingen uit voor het starten van je skivakantie. Een aanrader is de wintersportregio Dolomiti Superski (Sella Ronda) met maar liefst twaalf skigebieden. Goed voor 1200 km aan skipistes en daarmee de grootste Italiaanse skibestemming. Dankzij de 450 kabelliften worden zowat alle pistes en valleien met elkaar verbonden. Namen als Alta Badia, Plan de Corones, Val Gardena en Cortina d’Ampezzo doen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Minder bekend, maar daarom niet minder interessant is het Latemar massief met de skigebieden Obereggen, Pampeago en Predazzo op amper een half uur rijden vanuit Bolzano (Bozen). Een gezinsvriendelijke regio met wellness hotels, gezellige restaurants, diverse skipistes en zelfs een snowpark. Ook aan de kinderen is er gedacht want zij kunnen terecht in het Brunoland Kidspark. Andere opties zijn natuurlijk ook sleeën en wandelen.