Slimme autohuurtips voor je roadtrip

Niets heerlijkers dan op reis de mooiste, verborgen plekjes ontdekken wanneer jij daar zin in hebt. Een huurauto zorgt voor die vrijheid tijdens je vakantie. Zo kun je op je eigen tempo en met je eigen reisgezelschap op ontdekking. Om ervoor te zorgen dat die ontdekkingsreis 100% zorgeloos verloopt, boek je bij Sunny Cars altijd een auto die all-in verzekerd is. Maar de autohuurexpert heeft ook een heleboel extra tips om je autohuur zo zonnig mogelijk te maken. Door de schaarste op de autohuurmarkt is op tijd reserveren bijvoorbeeld belangrijker dan ooit en dankzij de nieuwe services van Sunny Cars kun je de wachtrij overslaan of je auto contactloos ophalen. Lees snel verder, want deze 6 handige tips wil je niet missen.

Maak slim gebruik van de 24-uursregel

Eén huurdag is in de wereld van autohuur altijd 24 uur. Hoe dat precies zit? Reserveer je van 13:00 uur tot 13:00 uur de volgende dag, dan betaal je 1 huurdag. Maar huur je de auto tot 15:00 uur, dan betaal je een volledige huurdag extra, ook al huur je de auto maar twee uurtjes langer! Met die 24-uursregel kun je het maximale uit je autohuur halen!

Haal je huurauto contactloos op

Met onze service Contactloos Ophalen haal je je autosleutel en het lokale huurcontract op via een automaat of met je smartphone. Er komt dus geen baliemedewerker meer aan te pas. Je checkt online in en hoeft hier ter plaatse geen tijd meer aan te besteden. Eenmaal je sleutels en huurcontract op zak, is het tijd om te genieten van de zorgeloze en onbeperkte kilometers.

Sla de wachtrij over

In het hoogseizoen kan het soms best druk zijn. De wachtrijen bij de autohuurbalies kunnen flink oplopen. Wil je niet in de wachtrij belanden en extra snel geholpen worden aan de balie? Kies dan voor de Fastlane service van Sunny Cars. Daarmee mag je de wachtrij overslaan en kun je sneller in je huurauto de vakantie tegemoet rijden.

Vergeet je creditcard niet!

Zonder creditcard krijg je de huurauto helaas niet mee. Maar ook je rijbewijs is essentieel bij het ophalen van je huurauto. Zorg dus áltijd dat je zowel je rijbewijs als je creditcard bij je hebt om gedoe te voorkomen. Check, check, dubbelcheck! Heb je geen creditcard? Zorg dan dat je bij de boeking van je wagen de Geen Waarborg service reserveert, in dat geval krijg je de huurauto wel zonder creditcard mee. Handig!

Een extra bestuurder is altijd handig

Soms is het fijn om het autorijden af te wisselen met je reisgenoot. Zo kun je onderweg even achteroverleunen en genieten van het uitzicht! Let bij het reserveren daarom op of een extra bestuurder bij de huursom is inbegrepen óf dat je een extra bestuurder kan toevoegen aan je reservering.

Reserveer op tijd

Vroeg boeken loont. Nu meer dan ooit. Er is namelijk een groot tekort aan huurauto’s en de vooruitzichten zijn dat deze schaarste voorlopig nog wel aanhoudt. Wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw huurauto voor de zomer van 2022. Zo ben jij er zeker van dat je jouw vakantiebestemming met een huurauto kunt verkennen. Op je eigen tempo en dankzij de all-in formule van Sunny Cars, helemaal zorgeloos. Bovendien krijg je tot 31 maart 2022 bij elke reservering de Flexservice cadeau bij Sunny Cars, zo kun je nog annuleren tot 4 uur voor huuraanvang en blijf je dus flexibel tot het laatste moment.