Slovenië: Duurzaam, dynamisch en divers

Creatieve bars, unieke logeeradresjes en een adembenemend groen decor… het is geen illusie. Het is Slovenië. Deze hippe bestemming nodigt eigentijdse, actieve toeristen uit. Je reist er duurzaam en verantwoord en keert met opgeladen batterijen terug naar huis. Bovendien bereik je makkelijk je bestemming via een directe vlucht, met de auto of zelfs met de trein.

Origineel overnachten

Mag het wel eens een tikkeltje anders? Dan verwent Slovenië jou met heel wat eigenzinnige campings, hotels en vakantiehuizen. Je kampeert er tussen de toppen van de bomen, aan de oevers van kabbelende rivieren of met je hoofd onder de sterren. En dat zonder in te boeten aan luxe en comfort. Koppels beleven een romantische vakantie aan de kust, in één van de vele uitgeruste villa’s met zwembad. Of aan de voet van een glooiende wijngaard, in een idyllisch vakantiehuis. Op het Sloveense platteland openen niet enkel boerderijen hun deuren. Je overnacht ook in historische kastelen en prachtige lodges met zicht op de bergen.

Logeren in het nieuw

Dat de Slovenen van geweldige adresjes houden, blijkt uit het grote aantal nieuwkomers en renovatieprojecten. In het bekende Bled steekt het gerenommeerde Park Hotel in een nieuw jasje. Een fantastisch zwembad kijkt er uit over het sprookjesachtige meer. In Poherje glamp je dan weer met uitzicht op het bos dankzij Woods of Sinic.

Wie op werkvakantie is, kan terecht in de bruisende hoofdstad Ljubljana. Het nieuwe Fuzzy Log is een ware hotspot voor digital nomads. Avonturiers richten hun pijlen op het vernieuwde Sport Hotel in Otočec. Na je sportieve inspanning kom je er tot rust in de wellness of in de tuin.

Aan de kust wiegt Pikol Lake Village je letterlijk in slaap, dankzij de drijvende cottages. Hotel Histrion zorgt dan weer voor een ongeëvenaarde luxevakantie met zeezicht.

Smullen van lokale lekkernijen

Ook aan tafel wacht je een duurzame beleving. Heel wat chefs koken enkel met verse, lokale producten. En dat op maat van de seizoenen. Je herkent ze aan het Slovenia Green label en aan de uitmuntende menukaart. Dankzij de Michelin Sustainability Award smul je zelfs van verantwoorde, gastronomische topgerechten. Deze visionaire restaurants tillen hun eigen terroir naar ongeziene hoogtes en zetten zich in voor zero food waste.

Duurzaam en veilig op pad

Zorgen voor de natuur: in Slovenië is het geen hype, maar ‘a way of life’. Dankzij het GREEN&SAFE label pik je er de meest duurzame accommodaties en activiteiten uit. En je kan rekenen op strikte hygiënemaatregelen. Zo voeren zelfvoorzienende ecolodges je naar het heuvelachtige platteland en bezorgen groene boetiekhotels je een trendy verblijf in de stad.

Zin om te vertrekken?

Sta je al klaar om te vertrekken? Dan geeft de website van I feel Slovenia jou graag nog meer tips en inspiratie.

Wie met een elektrische wagen rijdt, moet zich ook geen zorgen maken. Laadstations zijn er in overvloed en door de korte afstanden zal je onderweg je geen zorgen moeten maken over een platte batterij.

Wel zin in een Sloveense roadtrip maar niet in de weg ernaartoe? Vanuit Brussel vlieg je in minder dan twee uur naar Ljubljana, waar je veilig een betrouwbare wagen huurt. Verkies je een ander vervoersmiddel? Dan heb je trein en bus ter beschikking.