Smaak het Deense Kustland

Vind je weg naar lokale delicatessen met de nieuwe Food Map van de regio Kustland. Met deze kaart op zak heb je zo dé adresjes gevonden voor biologische en duurzame producten van de hoogste kwaliteit rondom één van de mooiste fjorden van Denemarken, aan de oostkust van Jutland.

Pluk op het ene adres je eigen biologische aardbeien en tap verse volle melk bij de melkveehouderij in het volgende dorp. Stop langs fruit- en groentestalletjes, bezoek een boerderijwinkel, maak een rondleiding bij een wijnmakerij of volg de productie van bier en gerookt zout. Veel voedselproducenten uit de regio richten zich op duurzaamheid en de aangeboden biologische producten zijn allemaal handgemaakt en huisgemaakt.

Zo vind je de beste viscakejes van Oost-Jutland in Norsminde Fiskehus; koop je verse en gerookte delicatessen in The Little Smokehouse, een gezellig winkeltje aan de rivier de Gudenå; haal je verse melk van de koeien uit de stal bij Vejlskovgaard Dairy; maakt het Odder Museum nog zelf bier en honing volgens oude technieken; is The Ecology Garden gespecialiseerd in de productie van ecologische zaadjes en planten; koop je versgemaakt ijs bij Fru Møllers Mølleri; pluk je je eigen fruit en bessen in Karensminde Orchard; bewerkt de slager van Hou Mesterslagter vlees van topkwaliteit; verkoopt Barrit Dairy allerlei kaassoorten; drink je cider en speciaalbiertjes in de microbrouwerij Tunø Brewery op het eiland Tunø en combineer je dit met gerookte vis van het Tunø Smokehouse & Restaurant; pluk appels bij Tolstrup Organic Apples; bosbessen bij Blåbærgården; of rooi je eigen aardappelen bij Hjarnø Potatoes uit de vruchtbare aarde van het eiland Hjarnø; haal geitenvlees en -kaas bij de familieboerderij Øko Ged og Grønt, alsook wijn bij Brandbygegaard; in de oude molens Uldum Mill uit 1895 en Vestergaard Molleri worden nog ecologische meel, honing en mosterd verkocht en haal je bij Endelave Medicinal Herb Garden verse bloemen en planten voor op je vakantieadres.