Sneeuwzekerheid in Davos Klosters

Wie van wintersport houdt, kan tot na de paasvakantie terecht in het Zwitserse Davos Klosters, gelegen in het kanton Graubünden. Deze skigebieden zijn open tot 18 april: Jakobshorn en Parsenn Klosters. Parsenn Davos is zelfs open tot 24 april. Door de ligging op meer dan 1.500 m ligt er tot eind april genoeg sneeuw voor de wintersport. Boven het langst geopende skigebied Davos Parsenn torent de Weissfluhjoch (2.693 m boven zeeniveau) uit. Geen wonder dat je hier nog onbezorgde skidagen kunt beleven te midden van een fantastisch panorama. Maar ook de feestberg, de Jakobshorn, is open, met talrijke liften en sfeervolle hutten. De Jatzhütte, die zich bovenaan dit skigebied bevindt, heeft zelfs een Whirlpool op het zonneterras.

Alle vormen van sneeuwplezier

Het aanbod om actief te zijn in deze regio is bijna onuitputtelijk. Van gewone ski- en snowboardpret tot freeriden en freestyle, van crosscountry skiën tot sneeuwschoen hiking, en van tobogganing tot fatbike, het is er allemaal. Wil je een keer niet surfen op de golven, dan probeer je het hier met een airboard op de sneeuw. En met de hulp van schijnwerpers beleef je een spectaculaire nacht onder de sterren, al skiënd, langlaufend, rodelend of op de schaatsen.

Davos versus Klosters

Davos Klosters is een van de beroemdste vakantieoorden in de wereld, met het grootste aanbod vakantie- en sportfaciliteiten van de Alpen. Hoewel het contrast tussen het stedelijke Davos en het idyllische Klosters groot is, hebben beide gemeenten – op amper tien minuten rijden van elkaar – één ding gemeen: de adembenemende berglandschappen. Davos is trendy en ideaal om een stapje in de wereld te zetten. Je vindt er hotels zoals Hotel Grischa en het prachtige AlpenGold Hotel. Klosters is een echte familiebestemming en zeer herkenbaar met de gezellige chalets.

1€ = 1CH

Zwitserland duur? Dat valt best mee, zeker nu de Zwitserse frank gunstig staat. Voorlopig kun je een rekenmachine ook achterwege laten want 1 € = 1 CH. Het beeld dat alles in Davos duur is en enkel voor de ‘rich and famous’ is bovendien niet correct. Er is voor alle doelgroepen, gaande van koppels, groepen vrienden tot gezinnen een breed en betaalbaar aanbod.

Goed bereikbaar

630 kilometer ver is het traject van Brussel naar Davos Klosters met de wagen en uiteraard kan het ook perfect met de trein. Het openbaar vervoer in de regio brengt je dan weer naadloos van het ene skigebied naar het andere, met de trein of de bus.