South Carolina is een waar wandelparadijs

In South Carolina vind je het juiste wandelpad voor jong tot oud. Verspreid door de staat zijn namelijk meer dan 400 paden. Al wandelend ontdek je de mooiste gebieden van South Carolina, zoals de National Wild and Scenic Chattooga River, Mountain Bridge Wilderness Area en Jocassee Gorges. Laatstgenoemde is zelf door National Geographic Magazine benoemd als een van de “50 van ’s werelds laatste geweldige plekken”. Om je (figuurlijk) op weg te helpen hebben we 5 van de beste wandelroutes voor je op een rij gezet.

Nummer één is de beste gezinswandeling, namelijk Spoonauger Falls. De route is nog geen kilometer lang en daardoor kunnen zelfs de jongste wandelaars mee. Het pad loopt door de kloof van de Chattooga River en onderweg geniet je van de weelderige omgeving en meer dan 15-meter hoge watervallen.

Het meeste bijzondere aan deze hike is echter dat je na afloop (of tijdens) de wandeling, pootje kunt baden in het water terwijl je op zoek gaat naar salamanders. Plezier voor jong en oud gegarandeerd!

Op nummer twee vinden we wederom een wandeling langs een waterval, in dit geval de Lower Whitewater Falls. Dit is een van de meest indrukwekkende watervallen in het (zuid)oosten van de VS. De middelzware wandeling van ruim drie km voert je door de prachtige bosgebieden van de Jocassee Gorges en langs de Whitewater River, met als hoogtepunt een uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht op de watervallen.

De hike naar het bekende uitkijkpunt Table Rock staat op nummer drie. De inspannende route van bijna zes km is een pittige klim, maar je inspanning wordt absoluut beloond. Bij het hoogste uitkijkpunt zie je Table Rock Reservoir en in de verte Caesars Head State Park. Heb je nog energie over? Wandel dan ongeveer vier km door naar Governor’s Rock. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de Pinnacle en Sassafras Mountains.

Op nummer vier vinden we het langste en meest uitdagende pad in de Mountain Bridge Wilderness Area, de Pinnacle Pass. Deze 16 km lange route is voor de gevorderde hiker en brengt je naar de top van Little Pinnacle Mountain. Hier word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht over Jones Gap en de Middle Saluda River. Voorzichtigheid is geboden tijdens de klim van meer dan 600 meter, want je moet beekjes oversteken en uitdagende rotsen beklimmen (terwijl je langs granieten kliffen loopt).

Last but not least staat op nummer vijf de route langs de Chattooga River. De hike is meer dan 25 km, maar het uitzicht onderweg over de rivier en bijbehorende kloof zijn adembenemend mooi, Het pad kronkelt door het Sumter National Forest, voordat de klim naar de kliffen begint en tenslotte eindigt bij de rand van de rivier. Al lopend kom je langs vijf grote watervallen en Ellicott Rock, waar de staten South Carolina, North Carolina en Georgia samenkomen. In de buurt van de rivier vind je diverse campings, waar je bij kan komen van de pittige, maar fantastische hike.