Sporten in Dubai

Op 29 oktober is de zesde editie van de Dubai Fitness Challenge (DFC) gestart, Dubai’s meest toonaangevende fitnessinitiatief. Tot 27 november 2022 biedt DFC opnieuw heel wat activiteiten aan, zoals de Dubai Ride en de Dubai Run, verschillende fitness hubs en een heleboel apps voor zowel particulieren als bedrijven, om fitness en plezier optimaal te combineren. En dat kan ook op een laagdrempelige manier: door bijvoorbeeld dagelijks je stappen bij te houden en in te ruilen voor exclusieve aanbiedingen en onvergetelijke ervaringen in Dubai. Het doel van de DFC is om deelnemers via een uitgebreid activiteitenaanbod te motiveren om 30 dagen lang elke dag 30 minuten te sporten.

Tijdens de Dubai Fitness Challenge vinden in het emiraat verschillende sportevenementen plaats. We geven hieronder een overzicht.

Dubai Run

Op 20 november vindt voor de vierde keer één van de hoogtepunten van de Dubai Fitness Challenge plaats: ’s wereld grootste fun run, de ‘Dubai Run’, een gratis loopwedstrijd van 5 of 10 km die start bij het spectaculaire Museum of the Future. De 5 km route loopt langs Dubai Mall, Dubai Opera en Burj Khalifa en is tamelijk plat. De langere route van 10 km volgt Sheikh Zaved Road tot aan het Dubai Canal, en keert dan terug naar het Trade Centre. Vorig jaar namen 146.000 deelnemers deel aan Dubai Run; het event sluit dan ook perfect aan bij de doelstelling van het emiraat om één van de meest sportieve en actieve steden ter wereld te worden, en Dubai in de verf te zetten als beste stad ter wereld om te wonen, werken en bezoeken. Voorafgaand aan de Dubai Run vinden er al verschillende kleinere loopwedstrijden plaats zodat deelnemers alvast wat kunnen trainen, zoals de Expo City Dubai Run op 12 november en de Dubai Women’s Run op 13 november.

DP World Kite Beach fitness Village

Bij DP World Kite Beach Fitness Village kan je gebruikmaken van 15 verschillende fitnessruimtes en faciliteiten, die je mee helpen je doelen te bereiken voor de Dubai Fitness Challenge. Tijdens DFC kan je er kiezen uit honderden soorten trainingen, waaronder aerobics, boksen, voetbal, yoga en roeien. Naast verschillende faciliteiten biedt het fitnessdorp ook bars en eetgelegenheden voor gezonde voeding en drankjes. Dit fitnessdorp is elke dag open van 15u tot 23u en in het weekend van 7u tot 23u.

Dubai Ride

De Dubai Ride maakt zich klaar voor de derde editie op 6 november. Fietsers die op zoek zijn naar een leuke, unieke work-out kunnen kiezen tussen twee routes langs enkele beroemde bezienswaardigheden van het emiraat: de 12 km Sheikh Zayed Road-route, waar ook de Dubai Run start en die over de Dubai Canal Bridge gaat, of de 4 km Downtown Family-route. Ook dit jaar verwacht Dubai meer dan 30.000 deelnemers die Dubai al trappend zullen verkennen.

Dubai Women’s Run

Op 13 november vindt de Dubai Women’s Run plaats op het Bluewaters eiland in Dubai. Het is het grootste vrouwenevenement in het Midden-Oosten en is ondertussen al aan de negende editie toe. Het evenement trekt elk jaar zowel inwoners van Dubai als internationale lopers aan die deelnemen aan de 5km, 10 km en de family fun run.

World Championship Padel 2022

Van 31 oktober tot en met 5 november wordt het tweejaarlijkse toernooi van de World Padel Championship georganiseerd, waarbij verschillende nationale en internationale mannen- en vrouwenteams uit Spanje, Argentinië en Frankrijk het tegen elkaar opnemen. Dit jaar vindt ook voor de eerste keer het wereldkampioenschap padel plaats van het nationale mannenteam van de VAE in Dubai.