Sporthotel Beck als uitvalsbasis in het Brandnertal

“Een familiehotel met paardenmanege in het Wilde Westen van Oostenrijk.” Zo omschrijft Sporthotel Beck zichzelf. Diep verscholen in het Oostenrijkse Vorarlberg is dit de ideale uitvalsbasis om het Brandnertal te ontdekken. Niet enkel in de winter is het hier heerlijk vertoeven. Ook in de zomer is het een populaire streek voor een avontuurlijke familievakantie.

Het Brandnertal ligt in het zuiden van Vorarlberg en bestaat uit de gemeenten Brand, Bürserberg en Bürs. Sporthotel Beck ligt in het gezellige bergdorp Brand aan het einde van het Brandnertal. Extra troef is de gunstige ligging waardoor een daguitstap naar Zwitserland, Liechtenstein en Duitsland tot de mogelijkheden behoort.

Sporthotel Beck is sinds de opstart vorige eeuw een echt familiebedrijf. De 33 kamers en 18 gezinsappartementen werden enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. Er wordt een formule op basis van half pension aangeboden. Door in te zetten op paardrijden viel Sporthotel Beck onmiddellijk in de smaak van gezinnen met kinderen. Zowel beginners als gevorderden zijn meer dan welkom. Extra troef is de indoor manege waar je terecht kan bij slecht weer. Logisch dus dat Sporthotel Beck paardrijkampen organiseert tijdens de vakantieperiodes.

Dierenavonturen langs het Tiererlebnispfad

Naast mountainbiken, boogschieten, golfen en paardrijden is ook wandelen zeer populair in het Brandnertal. Net naast het Sporthotel Beck bij het Alvierbad start het Tiererlebnispfad. Dit is een korte en vlakke wandeling van ruim één kilometer die volledig toegankelijk is met de kinderwagen. Naast een uitzichtpunt, speeltuin en brug over de Alvier vallen vooral de verscheidenheid aan dieren op. Konijnen, kippen, koeien, schapen, geiten, paarden, … Je komt ze allemaal tegen. Ideaal voor onvergetelijke dierenavonturen tijdens je familievakantie in het Brandnertal.

Ontspannen in het Alvierbad

Na het wandelen kan je heerlijk ontspannen aan het Alvierbad, een natuurlijke zwemvijver langs de Alvier. Dankzij een filtersysteem met duizenden waterplanten blijft het water erg zuiver. Meer nog: het water is zelfs drinkbaar. De ligweides rond de vijver, beachvolleybalvolleyterrein en speeltuin zijn aanlokkelijk voor families en in het restaurant kan je terecht voor een drankje en een snack. Wist je trouwens dat de toegang tot het Alvierbad gratis is met je guest card?