Star Clippers Cruise in de Caraïben

De Caraïben in de winter, het is en blijft een droombestemming. We associëren de eilanden vaak met één beeld: palmboom, hagelwit strand en turquoise water. De Caraïben zijn echter veel meer dan dat, elk eiland heeft zijn eigen karakter, de verschillen zijn vaak erg groot. Het landschap is nu eens vulkanisch, dan weer vlak. Het koloniale verleden bepaald vaak ook hoe het eiland er vandaag uit ziet. Sommige eilanden werken als een magneet voor de jetset andere zijn minder mondain. Bananen, chocolade of rum, elke eiland heeft zijn specialiteit.

Eén ding delen ze allemaal: een fantastisch subtropisch klimaat waar het tijdens onze wintermaanden goed vertoeven is.

Er is geen betere manier om zelf de Caribische diversiteit te ontdekken dan met een schip, en nòg beter, met een zeilschip.

Rederij Star Clippers weet al jaren het hart van menig passagier te veroveren. De in-Gent-gebouwde viermaster Star Flyer is een replica van een trotse zeilclipper van weleer, met alle moderne comfort als op een cruiseschip. Niks is mooier om onder volle zeil, met het licht ruisen van de wind in je oren, op een zwoele ochtend weer bij een andere eiland aan te komen. Avontuurlijk en met het volst respect voor maritieme tradities de Caraïben ontdekken, dat doe je met de Star Flyer.

De kapitein kent de Caribische wateren als zijn broekzak. Heel fijn is het om samen met hem de navigatie te overlopen, of een handje toe te steken bij het aanhalen van de zeilen. Wie wil mag in het kraaiennest klimmen, of op boegspriet genieten van het schip dat door de golven klieft.

Thuisbasis Sint Maarten

Van 21 december 2019 tot 21 maart 2020 heeft de Star Flyer Philipsburg, Sint Maarten als thuisbasis. Dat is makkelijk omwille van de rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam en Parijs. Er zijn twee verschillende cruises, telkens van een week. Wie tijd heeft kan de twee routes combineren om nog beter van de diversiteit van de Caraïben te genieten.