Steeds meer Belgen zoeken verkoeling in zomermaanden

Het wordt steeds warmer tijdens de zomermaanden en dat heeft invloed op het vakantiegedrag van de Belg. Uit cijfers van Interhome blijkt dat Belgen steeds meer verkoeling opzoeken in de zomer. Zo waren er tijdens de zomer van 2019 40% meer zoekopdrachten naar ‘vakantiehuizen met airco’ tegenover de zomer van 2018. Ook Scandinavië blijft aan populariteit winnen als zomerse vakantiebestemming.

Juni, juli en augustus hadden deze zomer één ding met elkaar gemeen: op het einde van elke maand was er een hittegolf. Zo werd de zomer van 2019 de vierde warmste zomer ooit in België. De hoogste temperatuur die werd gemeten was 41,8 °C op 25 juli 2019. En dat was duidelijk te warm voor de Belgen. We gaan dan ook steeds meer op zoek naar verkoeling tijdens onze vakantie, zo blijkt uit de cijfers van Interhome.

Airco is een must

In 2019 bleken er maar liefst 40 % meer zoekopdrachten te zijn naar ‘vakantiehuizen met airco’ tegenover de zomer van 2018. In vergelijking met de ‘normale’ zomer van 2017 zijn die zoekopdrachten zelfs meer dan verdubbeld. “Vooral in traditioneel warme landen zoals Spanje en Frankrijk zagen we een significante stijging in de vraag naar airco”, aldus Thibault Van Look, Country Manager België bij Interhome. “Maar ook bij vakantiewoningen in Nederland en België werd er het afgelopen jaar opvallend vaker gezocht naar airco (+36%).”

Verfrissend Scandinavië

Een andere trend die Interhome binnen dezelfde context noteert is de toenemende populariteit van Noord-Europa. Steeds meer Belgen gingen afgelopen zomer rondtrekken in Denemarken (+25%). In Noorwegen en Zweden zijn de boekingen zelfs verdubbeld tegenover 2018. Naast de schitterende natuur, zochten Belgen er frissere temperaturen op. “Ook voor 2020 zien we de zoekopdrachten voor Scandinavië in stijgende lijn gaan.”, klinkt het bij Interhome. “Zo bereidt de Belg zich nu alvast voor op sneuvelende hitterecords in de zomer van 2020.”