Succesvol seizoen voor Puy du Fou

Met vijf titels op wereldniveau bevestigt het Franse themapark Puy du Fou dit jaar nogmaals zijn positie als beste themapark van Europa. Het park ontving aflopen seizoen 2.301.000 bezoekers – wederom een record – dankzij zijn permanente strategie van creatie, durf en de vastberadenheid om van elk project een meesterwerk te maken.  Niet alleen Fransen weten het park te waarderen, ook het aantal Belgische bezoekers neemt toe met maar liefst 23%. Met de creatie “Le Mystère de la Pérouse” (2018) – een show die inmiddels al 2 internationale onderscheidingen heeft ontvangen – en grote ambities voor het jaar 2019 met nog een nieuwe creatie  “Le Premier Royaume”, kijkt Puy du Fou uit naar een nieuw jaar.

Seizoen 2018, een ongekend succes

Ieder jaar wordt Puy du Fou geprezen door de talrijke bezoekers, die steeds vaker ook verblijven in één van de themahotels van La Cité Nocturne, gesitueerd naast het Park. Met een record bezettingsgraad van 87% en een groei van 21% in het aantal overnachtingen was 2018 een topjaar. 15% van alle bezoekers aan het Franse Park zijn buitenlanders. De Belgen zijn het talrijkst, in 2018 noteerde Puy du Fou maar liefst 23% meer Belgische bezoekers.

Prijzenregen

Puy du Fou wordt gewaardeerd door de bezoekers. Op TripAdvisor werd Puy du Fou verkozen tot  nummer 1 park van Frankrijk, nummer 1 park van Europa en nummer 3 park van de wereld. Een bijzondere prestatie tegenover de zwaargewichten uit de Verenigde Staten.

Nieuw jaar, nieuwe productie

Puy du Fou blikt niet alleen terug, maar kijkt ook uit naar 2019. Een nieuwe originele Puy du Fou creatie zal in 2019 het daglicht zien: “Le Premier Royaume”, ofwel het Eerste Koninkrijk. De show is geïnspireerd op een woelige periode in de Franse geschiedenis en wordt volledig geproduceerd en uitgevoerd door Puy du Fou. Bezoekers van de show volgen het lot van de Koning van de Franken ‘Clovis’, in de 5e eeuw net na de val van het Romeinse Rijk. Met “Le Premier Royaume” nodigt Puy du Fou zijn bezoekers uit om in 14 droomwerelden te duiken, in een totaal concept met nooit geziene speciale effecten zoals je hier kan zien.