Terug in de geschiedenis dankzij Puy Du Fou

Zijn jullie voor deze zomer op zoek naar een vakantie waar jullie met het hele gezin ondergedompeld worden in een andere wereld, maar wil je niet te ver reizen? In Puy Du Fou reizen groot en klein samen doorheen de tijd dankzij adembenemende spektakels met geweldige scènes en speciale effecten. Puy Du Fou biedt een waaier van authentieke belevenissen die de toeschouwer meenemen op een reis naar langvervlogen tijden.

Leef als een Romein

In de Villa Gallo-Romaine keer je 2.000 jaar terug in de tijd. Je wordt er verwelkomd door personeelsleden in toga’s en kledij van toen, en ontdekt er een architectuur die geïnspireerd is op Romeinse fora met okergevels, Korinthische zuilen en bas-reliëfs. Het binnenhof van 3.300 m2 is typisch voor het oude Rome: een mediterrane tuin met olijfbomen, cipressen, rozemarijn en lavendel, omringd door 62 monumentale zuilen.

Op nauwelijks enkele meters kom je in het heetst van de strijd van een Romeins circus terecht, waar Gallische gevangenen moeten vechten voor hun leven: Signe du Triomphe, een onvergetelijk spektakel van 42 minuten.

Leef als een ridder of jonkvrouw in de middeleeuwen

Na een sprong in de tijd van vier of vijf eeuwen beland je in de middeleeuwen. Je logeert onder de bescherming van de ridders van de Puy du Fou in hotel Le Citadel, een echte burcht met vestingmuren en lantaarns zodat je echt naar het hartje van de middeleeuwen wordt gekatapulteerd. In restaurant L’Ecuyer-Tranchant, met uitzicht op het binnenhof van de Citadel, wacht je een diner zoals in de middeleeuwen of toch bijna…

In de Cité Médiévale beleef je nog een ander spektakel: Le Secret de la Lance. Marguerite, een herderin die alleen is achtergebleven op het kasteel, moet het geheim van de lans ontraadselen om de betoverde vestingmuren van het kasteel te beschermen. Of kijk je liever toe hoe Merlijn de moed van Arthur en zijn ridders van de ronde tafel op de proef stelt, nadat zij erin geslaagd zijn het magische zwaard Excalibur in handen te krijgen.

Leef als een ontdekkingsreiziger in de 18e eeuw

Zin in avontuur? Ga dan aan boord van het mythische zeilschip La Pérouse in 1785 en verlaat de haven van Brest. Neem deel aan grote ontdekkingen, van Cap Horn naar Alaska, tot aan Vanikoro… en maak angstaanjagende stormen mee! Of laat je verbluffen door Le Dernier Panache, een adembenemende attractie! Volg de glorieuze lotsbestemming van een Franse marineofficier, held van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, wiens leven in 1793 een onverwachte wending neemt tijdens een ultiem gevecht voor de vrijheid! Een grootse voorstelling, uniek ter wereld! Honger gekregen van al die actie? Je kunt eten als een ontdekkingsreiziger in Relais de Poste, terwijl je naar de zangers luistert die het beste van zichzelf geven met bekende deuntjes … uit de 18de eeuw. Vergeet niet vooraf te reserveren.

Leef als een Viking of een Musketier

Of wil je liever de strijd aangaan met de verschrikkelijke krijgers van het Noorden, de Vikingen, of soldaat worden in de Eerste Wereldoorlog in de meeslepende show ‘Les amoureux de Verdun’. Maar je kan ook opteren voor een musketiersduel met flamenco balletten en een paardenshow? Verder zijn er nog voorstellingen en belevenissen die je katapulteren naar de Renaissance, de pracht van het Grand Siècle of de charme van de Belle Époque, en dat alles in het hart van een honderd jaar oud bos.