Terug naar de Spaanse costa’s

Het startschot voor bezichtigingstrips richting Spaanse costa’s is gegeven, stelt Leen Vermeulen van Hip Estates. Hip Estates stelt vast dat er meteen een inhaalbeweging in de verkoop van tweede verblijven in Spanje op gang komt. Mensen vertrekken vanaf deze week massaal om onder begeleiding van Hip Estates de keuze voor hun droom in Spanje te gaan maken.

​Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates, verklaart: ‘Terwijl de Belgische kust en de Ardennen een stijging in de verkoop optekenden en de prijzen mee de hoogte in gingen, was ook de interesse van Belgen voor Spaans vastgoed de voorbije wintermaanden erg hoog en intens. Hip Estates zag een toename van het aantal leads met 30% in het eerste kwartaal van 2021 ten opzichte van het normale jaar 2019. Ons team heeft druk gewerkt om potentiële kopers reeds zoveel mogelijk voor te bereiden voor een aankoop met volledige informatie en virtuele rondleidingen. Een fysiek bezoek is een noodzakelijk sluitstuk van het verkoopproces. Wij zien potentiële kopers massaal vertrekken en zien een forse inhaalbeweging in de aankoop van Spaans vastgoed door Belgen op gang komen.’

​Hoezo, exclusiviteit in Spaans vastgoed bestaat niet?

Hip Estates is fier om het nieuws aan te kondigen over haar Belgische exclusiviteit voor de verkoop van een veelbelovend nieuw resort in Spanje. Dit betekent dat Hip Estates het als enige vastgoedmakelaar op de Belgische markt mag aanbieden. Er wordt algemeen gezegd dat exclusiviteit in Spaans vastgoed niet wordt gegeven, maar Leen Vermeulen haalt aan dat Hip Estates kan bogen op 25 jaar ervaring, bewezen verkoopprestaties en krachtige persoonlijke relaties in de Spaanse vastgoedwereld: ‘Vanuit het opgebouwde vertrouwen was het voor de bouwpromotor een logische keuze om de verkoop enkel aan Hip Estates toe te vertrouwen’. Potentiële kopers genieten via Hip Estates van de primeur om te kunnen kopen in een gloednieuw topresort dat alle troeven heeft om een hit te worden op de Belgische markt.

Altaona Golf & Country Village, enkel te vinden bij Hip Estates, is het resort dat het dichtst bij de charmante en levendige stad Murcia ligt, op amper 12 minuten, en even dicht bij de internationale luchthaven van Murcia, het natuurgebied Carrascoy waar je kan wandelen of mountainbiken, en de Mar Menor met stranden, beachclubs en restaurants om te genieten.

​Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates, over het verwachte succes van Altaona Golf & Country Village: ‘Opvallend is dat de Belg vandaag voornamelijk interesse heeft voor nieuwbouw, kwaliteit en duurzaamheid. De jongste jaren zijn de vakantieresorts in opmars, die de kopers de materiële en financiële meerwaarde van stijlvol wonen met veel ruimte, uitgebreide faciliteiten en een uitstekende service bieden, zodat de vakantie al begint bij aankomst en de ontspanningsmogelijkheden eindeloos zijn. Mensen verlangen naar een eigen plek om te verblijven met een hoge graad van veiligheid, veel ruimte, groen en privacy, weg van de massa. Dit alles vind je terug in het concept van Altaona Golf & Country Village aan betaalbare prijzen.’

​De moderne en lichte architectuur van de luxueuze nieuwbouwwoningen in Altaona Golf & Country Village omarmt de mediterrane levensstijl gericht op buitenleven. Hip Estates kan hier al een geschakelde woning met een perceeloppervlakte van 144,60 m², twee slaapkamers, twee badkamers, groot dakterras, privé-tuin en gebruik van gemeenschappelijk zwembad bieden aan 220.000 euro. De villa Horizon met perceeloppervlakte van 1000 m², drie slaapkamers, drie badkamers, privé-tuin en privé-zwembad is al mogelijk voor de prijs van 507.000 euro. Nog drie andere types vrijstaande luxevilla’s zijn in aanbouw en beschikbaar aan betaalbare prijzen: de Villa Campo (vier slaapkamers) aan 600.000 euro, de Villa Aqua (vier slaapkamers) met sierlijke waterpartij aan 701.250 euro, de majestueuze Villa Olimpo (vijf slaapkamers) aan 1.285.000 euro.

De golf en het residentiële project zijn in handen van een internationale investeerdersgroep met meer dan 40 jaar ervaring en meer dan 30 miljard euro aan activa momenteel onder beheer. Deze werkt samen met Hazledene Group, een Schotse vastgoedontwikkelaar met uitgebreide ontwikkelingservaring in heel Europa. Referenties zijn onder meer de renovaties van Club Med Pragelato Vialattea in de Italiaanse Alpen en het prestigieuze hotel The Phoenicia in Malta. Voor het moderne design van Altaona Golf & Country Village wordt gewerkt met het befaamde architectenbureau Pacheco and Associate uit Murcia.

In het hart van Altaona bevindt zich de parador, een traditioneel plein dat een ontmoetingsplek vormt voor de bewoners, waar couleur locale en eigentijds genieten samenkomen in de schaduw van de dennenbomen. De klokkentoren van de kapel in traditionele mediterrane stijl torent uit boven het plaveisel en verleent het geheel zijn charme. In de parador zullen bewoners een hapje kunnen eten of de dagelijkse boodschappen doen, ontbijten vlak voor een partijtje golf of genieten van eindeloze gesprekken en zonsondergangen na een sportieve dag. Rond het plein komen de golf proshop, evenals de fitnessruimte en padel- en tennisbanen. Het resort voorziet voorts een wellnesscenter voor de bewoners en een driving range om hun golftechniek te oefenen. ​De aangename golfbaan van Altaona, momenteel 9 holes, krijgt tegen eind 2021 18 holes en een redesign door Stirling & Martin golf architects, een bureau met ruim 100 referenties wereldwijd.