Triatlonstage in de schaduw van de Mont Ventoux

Met zijn schilderachtige dorpjes, geurende lavendelvelden en lekker eten is het niet onlogisch dat de Vaucluse een geliefkoosde vakantiebestemming is. Het zonnig klimaat, de afwisselende fietslandschappen en le Géant maakt dat het ook de ideale plek is voor een stage om te trainen voor je volgende triatlon. Het domein la Coquillade Village Hôtel-Spa biedt een vier à zesdaagse stage aan onder begeleiding van de wereldtopper Dominique Simoncini.

Buitenlandse stage

Veel professionele fietsers en triatleten bereiden zich voor op het seizoen in het heuvelachtige Vaucluse. De pittoreske streek leent zich perfect om overdag te trainen tussen de bloeiende lavendelvelden, met de nodige hoogtemeters, en ’s avonds te ontspannen op één van de vele terrasjes.

Klaar om jezelf te overstijgen?

Le Géant beklimmen staat ongetwijfeld op de bucket list van elke (amateur)wielrenner of triatleet. Wat als je die ervaring kunt koppelen aan triatlonstage? Het domein la Coquillade Village Hôtel-Spa biedt een vier à zesdaagse stage aan onder begeleiding van de wereldtopper Dominique Simoncini. De voormalige topsporter, die momenteel nog steeds het wereldrecord wildwaterzwemmen op zijn naam heeft, weet als geen ander hoe hij jou moet klaarstomen voor een succesvol seizoen. In overleg bekijkt hij hoe je jezelf kunt overstijgen. Je mag je verwachten aan de volgende zaken:

Zwemmen : trainen doe je in het vijfentwintigmeterbad van het hotel, dat voor jou gereserveerd wordt.

Fietsen : al fietsend verken je charmante dorpjes zoals Gordes, Lacoste, Menerbes en Roussillon. Je leert hoe je correct moet afdalen en hoe je je rit het best indeelt. Tenslotte tem je ook de Mont Ventoux.

Lopen : over smalle paadjes en hobbelige veldwegen in de buurt van la Coquillade Village, je looptrainingen zullen er nog nooit zo gevarieerd hebben uitgezien.

Na inspanning komt ontspanning

Sporten staat op één, maar (gastronomisch) eten en rust zijn minstens even belangrijk. In La Coquillade Village word je culinair verwend door de Franse keuken en wijnen. Een hongerklop op de fiets zal je alleszins niet hebben. ’s Avonds kom je tot rust in de spa van het luxehotel dat in het midden van de natuur gelegen is. Wie een dag niet van plan is om op de fiets te kruipen, kan verse kersen plukken in één van de omliggende boomgaarden, een kookcursus volgen, lokale kunst ontdekken in één van de galeries of gewoon genieten van de omgeving.

Trainen in een andere omgeving is sowieso inspirerend. Op het einde van de stage zal je voelen dat je een enorme sprong gemaakt hebt. Zin om eens te proeven van het profleven? Eat, sleep, train, repeat…

Meer info:
www.coquillade.fr/offres/stage-triathlon-automne
www.provenceguide.com/